7 maart 2020 10:15

Scheidsrechter

Klaas van der Meulen

Eindelijk was daar dan toch de start van de voorjaarscompetitie in de Hoofdklasse B. Na wat blessures en afgelastingen was iedereen fit en de jongens konden niet wachten om te beginnen. Op de training was al zichtbaar dat iedereen er weer zin in had, er werd weer lekker scherp getraind!
Zonnetje scheen heerlijk en onder leiding van Klaas als scheidsrechter begonnen we messcherp aan de wedstrijd.

Na een paar mooie aanvallen en corners kregen we al snel kansen. Nils op nieuwe Nike magic schoenen, maakte al snel de 1-0 na een scrimmage voor de goal en fantastische corner van Milan. We bleven fel en de duels werden gewonnen. Luka hield de bal goed vast en Nathan en Milan konden daardoor goed aansluiten. Na een paar mooie combinaties was daar weer Nils na een assist van Nathan die een prachtig doelpunt maakte 2-0!

Even een time-out, Feanstars had nog niet echt kansen gehad en de verdediging stond prima met Bas, Lukas, Tygo en Lars. Mo speelde zich een paar keer heel mooi vrij en na een knappe actie van Mo belande zijn schot op de lat, bijna 3-0. Feanstars werd wel ietsje sterker maar meer dan afstandsschoten zat er eigenlijk niet in. Dus met een verdiende 2-0 voorsprong lekker de rust in.

Feanstars lieten zich niet zo maar uit veld slaan en zoals verwacht kwamen ze heel fel uit de rust. Helaas stonden we in het begin van de 2e helft niet helemaal goed en werd het snel 2-1 en Feanstars kreeg weer hoop. Wij waren even aangeslagen door de snelle goal en het spel werd heel onrustig. We konden de bal niet meer vasthouden en Feanstars drong aan, via een corner en een scrimmage voor de goal maakte Feanstars de 2-2. Devin die een prima wedstrijd keepte werd onderuit gelopen en was even geblesseerd.

Gelukkig pakten we na de time-out het weer op, Edwin gaf een aantal aanwijzingen en we kregen weer wat meer grip op de wedstrijd. Na een mooie pass van Lars op Tygo, zette Tygo Luka voor de goal en Luka maakte de derde goal 3-2. En nu vasthouden zei iedereen, er werd ontzettend hard gewerkt door iedereen maar helaas viel dan toch de 3-3 uit een counter van Feanstars. Dit was dan ook de einduitslag op zich een prima start van de competitie en op basis van de eerste helft hadden we meer verdiend! Nu op naar Blauw-Wit volgende week!