4 - 0

Be Quick 1887 B2

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

27 september 2014

Dat Be Quick een goede jeugd en jeugdopleiding heeft, dat was bij mij al bekend. Als zowel de B1 en B2 op divisie niveau spelen, dan doe je het als club zijnde goed. Het zou dus ook geen makkelijke wedstrijd worden vandaag. En dat bleek ook wel.

In de eerste 10 minuten gebeurde er niet heel veel. De 1-0 in de 10e minuut kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Maar het was wel een hele mooie! Een lange bal op de diepgaande Mick, werd door laatst genoemde geweldig over de ver voor zijn goal staande keeper van Be Quick heen geschoten. Dit leek het signaal ook, om het gaspedaal wat verder in te trappen. In de 12e minuut, was een goed genomen vrije trap van de zijkant door Leon een simpele prooi voor de keeper van Be Quick. 2 minuten later, dan toch de 2-0.
Of toch niet!? Na een schitterende aanval, wordt een goal van Mick, na een perfecte voorzet van Nick, om onverklaarbare reden afgekeurd wegens buitenspel! Volgens de grensrechter van Be Quick, was het ook een zuiver doelpunt. Amper 1 minuut later, komen we heel goed weg, als een goed genomen corner bij ons door de 5 meter heen schiet, zonder dat de bal wordt aangeraakt. Vervolgens golft het spel een kwartier op en neer, zonder dat er veel gebeurt. In de 28e minuut dan toch de kans op 2-0, maar Jari mist oog in
oog met de keeper, na een goede steekbal van Sammy. Amper 1 minuut later weer een kans. Na een goede actie en voorzet van Sammy, falen we jammer genoeg in de afronding. Be Quick blijkt een goed voetballende en lastig te bespelen ploeg. Vlak voor de rust, nog 2 schoten van Nick en Sammy, alleen ook deze keer geen goals.

In de rust hebben we heel duidelijk afgesproken, dat het van onze kant toch beter moest in de 2e helft, daar we het anders zeker nog niet gewonnen hadden.

De 2e helft is amper 1 minuut bezig, of de 2-0 ligt in het netje. Een goede bal in de diepte van Leon, wordt op waarde geschat door Jari, die oog in oog met de keeper beheerst de 2-0 binnen schiet. 1 minuut later, een fantastische stift van Sammy, die helaas via de binnenkant van de paal weer het veld in rolt. 44e minuut, een goede actie en voorzet van Nick op Jari, maar laatst genoemde heeft pech dat de keeper de bal goed redt. Het begin van de 2e helft was dus veelbelovend.

In de 46e minuut komen we goed weg, als Ramon een goede redding in huis heeft, op een gevaarlijke vrije trap, maar hebben we geluk, als de rebound voor een lege goal wordt over geschoten. Een vrije trap van Leon in de 61e minuut vliegt net naast. Na een actie van Mick, krijgt Sammy een kans op de 3-0. Maar ook deze mag er weer niet in. Dylan vervangt in de 64e minuut Nick. Dylan staat amper 1 minuut in het veld, als ook hij een kans krijgt op de 3-0. Maar ook nu falen we weer in de afronding. In de 67e minuut, de volgende
wissel, als Joris de licht geblesseerde Marten vervangt. Be Quick blijft voetballen en zoeken naar de aansluitingstreffer, zonder echte groet kansen te krijgen.

Mick maakt in de 72e minuut dan eindelijk de beslissende 3-0, na een goede actie en voorzet van Jari. 4 minuten later, gebeurt er iets heel opmerkelijks. Er werd een overtreding gemaakt op Jari, waarvoor niet werd gefloten. Dat kan gebeuren, maar als vervolgens Dylan een gele kaart krijgt, voor iets wat van buiten het veld werd geroepen, dan snap ik er helemaal niks meer van. Wat er daarna nog
gebeurt, bij onze dug out, daar moet ik maar niks over zeggen. Dat was namelijk gewoon lachwekkend. In de laatste minuut valt dan ook nog de 4-0. Een goed genomen corner van Leon, wordt ingekopt door Sammy, en de rebound valt voor de voeten van Cheriel. Deze schiet rustig en beheerst de 4-0 binnen. Vlak hierna volgt het eindsignaal.

Conclusie van deze wedstrijd is, dat het een lastige en van onze kant ook zeker niet de beste wedstrijd was. Maar de 3 punten zijn het belangrijkst. De volgende wedstrijd is de topper tegen ONS Boso Sneek. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 3 oktober, om 19.30 uur in Sneek. We hopen een ieder daar weer te zien.