Hoofdklasse 03

16 november 2019 10:30

Scheidsrechter

Harrold Bergsma

De jongens van JO11-1 speelden zaterdag de revanche wedstrijd tegen SWZ JO11-1. We hadden wat recht te zetten en willen laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen! Vanaf het begin zat de druk erop. De verdedigers Lars, Sebas en Tygo gaven niks weg en de aanvallers Mo, Nathan, Milan en Nils kwamen tot kansjes. Maar de rust voor de goal ontbrak.  En zoals zo vaak in voetbal: Na slap ingrijpen scoort SWZ zowaar de 0-1. Na de time-out, goed doorzetten van Luka, uit een strakke pass van Sebas: 1-1. De druk van FVC neemt toe; corners,  bal op de lat, redding keeper. Bij de spaarzame uitvallen van Sneek staan Devin en Lars paraat.

Na de pauze gaat FVC door met kansen creëren, maar in de 33e minuut is het weer Sneek dat op voorsprong komt. Na een snelle counter staat Tygo 1-op-1 en Devin geeft rebound weg… Diezelfde Tygo krijgt dé kans op de gelijkmaker,  hij raakt de paal! FVC én het publiek wordt onrustig, laten we ons weer de punten afsnoepen? In de 55e minuut na een slimme indribbel van Luka en Nathan scoort Mo uit een scrimmage de verdiende 2-2!

Wat hebben de jongens als team geknokt én wat blijven ze positief naar elkaar! Top! De training werpt ook steeds meer zijn vruchten af. En volgende week tegen Zeerobben spelen we niet weer voor Sinterklaas…