Hoofdklasse 03

30 november 2019 10:15

Scheidsrechter

Harold Bergsma

Na de knappe overwinning op Zeerobben van vorige week, vandaag de wedstrijd thuis tegen Balk. Opdracht voor de jongens was om te blijven voetballen vanuit de organisatie. Balk begon stevig aan de wedstrijd en met name met twee gevaarlijke spelers op het middenveld. Devin redde knap op een schot uit een corner en nadat de eerste minnuten wat meer voor Balk werden we wakker. Mo in de spits en na een mooie combinatie met Nathan en Luka maakte Mo de eerste goal.

Balk werd vervolgens feller en kreeg een aantal corners echte kansen kwamen er niet, en FVC kwam er vervolgens een paar keer heel mooi uit. Mo maakte vervolgens de tweede goal weer een mooie actie ging daar aan vooraf. FVC zette vervolgens goed druk en met een splijtende pass van Sebas maakte Nathan vervolgens een mooie goal precies door de benen van de keeper en met 3-0 gingen we de rust in en de limonade smaakte heerliijk! Vandaag klaar gemaakt door Bianca en Karin, dank voor jullie hulp!

Dan de tweede helft nu de laag hangende zon tegen en Balk probeerde meer druk te zetten en dat lukte ze niet heel erg. Want de verdediging stond vandaag weer als een huis Tygo, Sebas en Lars haalden veel weg en Balk raakte meer en meer gefrusteerd. FVC werd in het laatste blok van de wedstrijd sterker en uit een corner van Luka maakte Milan een prachtige halve omhaal tussen twee spelers in 4-0.

Achterin gingen we vervolgens 1 op 1 spelen en er kwam meer ruimte voor het middenveld met mooie acties van Nils en Nathan. Mo en Luka in de spits, Mo maakte vervolgens een knappe solo en scoorde de 5-0. De laatste minuten werden knap uitgespeeld en scheidsrechter Harold Bergsma die alle thuiswedstrijden heeft gefloten (waarvoor dank) maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd. Weer een knappe overwinning van de boys, met nog één uitwedstrijd te gaan in Bolsward is de tweede plaats in zicht.