Hoofdklasse 03

9 november 2019 9:00

Scheidsrechter

H.A. (Harold) Bergsma

Na vorige week de koploper, vandaag de wedstrijd tegen Bolsward die de laatste plek bezet. Trainer Edwin waarschuwde dan ook vooraf voor eventuele onderschatting en dat we vandaag slim moesten spelen. Mede ook omdat helaas Mo en Lucas er niet bij konden zijn, hadden we geen wissels. Wel geweldig dat Lucas er wel gewoon bij was langs de lijn en het team goed aanmoedigde!

De wedstrijd begon goed en na 3 minuten scoorde Nils al met een mooi afstandschot, vervolgens volgden een paar mooie kansen maar helaas gingen die er niet in. En als je zelf dan niet scoort dan is er een risico dat de tegenstander wel scoort en dat gebeurde eerst 1-1 en vervolgens 1-2 achter. Bolsward was op dat moment niet echt sterker en in de eerste time-out werd dat ook door trainer Edwin aangegeven. Na de time-out scoorde Nathan snel met een mooi afstandsschot en de stand was weer gelijk. Vervolgens werden we sterker en kwam er meer druk op de goal van Bolsward en maakte Lars met zn linkerbeen een mooie goal, de bal rolde langzaam de rechterhoek in en daar was de voorsprong! Met de voorsprong de rust in dat was wel lekker.

De tweede helft had Bolsward de wind wat mee en ze rolden de mouwen op, FVC kwam onder druk en met een mooi afstandschot van Bolsward werd het 3-3. De spanning nam toe in de wedstrijd en de jongens beseften dat er een schepje boven op moest worden gedaan. En dat gebeurde Lars scoorde uit een mooie corner van Milan de 4-3 door goed in te lopen. Bolsward drong vervolgens nog wel aan, maar uiteindelijk besliste Nathan de wedstrijd na een mooie aanval vanuit Devin naar Luca en Luca naar Nathan die het perfect afronde. De laatste minuten werd niets meer weggegeven! Wat een belangrijke overwinning ook al was het niet de beste wedstrijd de punten waren wel belangrijk en kunnen we weer omhoog kijken. Ook vandaag nog een speciale vermelding voor Bas die een prima wedstrijd speelde en zn tegenstander in de zak had! Op naar volgende week tegen Sneek WZ!