Mohamed Bah (vrije trap)
55'

Hoofdklasse 03

12 oktober 2019 10:15

Vandaag naar Balk, ook weer een tegenstander die we nog niet zo vaak zijn tegengekomen. Wel leuk deze Hoofdklasse competitie. En kijkend naar de stand kan iedereen van iedereen winnen. Dus we wisten dat we sterk moesten starten. Luca was er helaas vandaag niet bij en zit in het mooie Griekenland. Dus iedereen een tandje erbij, en dat deden jongens er werd prima gespeeld in de eerste 10 minuten en al snel kregen we de kansen. Na schoten van Nils en Milan wist Mo het net te vinden na een mooie aanval. Na de 0-1 werd Balk sterker en kregen ze meer grip op de westrijd. Maar echte kansen kregen ze niet door goed verdedigend werk. Totdat Balk net voor de rust een vrije trap kreeg van 25 meter afstand en met een hoogschot maakten ze de 1-1.

Toen de rust in even bijpraten en de tactiek werd door trainer Edwin aangepast van 3-3-1 naar 2-4-1 om meer grip te krijgen op het middenveld. En dat pakte goed uit in de tweede helft kregen we meer kansen door een aantal goede aanvallen. Nadat de scheids ons een vrije trap gaf op een mooie plek voor de goal speelden Nathan en Mo dit heel slim uit 1-2 YES. Balk pakte het weer op en werd weer sterker maar in de counter had FVC de beste mogelijkheden, helaas bleef de 1-3 uit. Balk werd agressiever en de jongens vochten hard om de voorsprong te behouden. Helaas dan toch via een mooie kopbal van Balk de 2-2, even was er een scrimmage maar al snel werd het spel hervat.

En toen kwam de  kracht van FVC naar boven iedereen deed er nog een stapje bovenop en uiteindelijk na een prachtige solo van Nathan met een schot door de benen van de keeper werd het 2-3. Wat een vreugde. Snel daarna floot de scheids af en was de buit binnen! Ongelofelijk wat is er geknokt door iedereen. De verdedigers Lars, Sebas, Lucas en Tygo hebben bijna niets weggegeven. Devin pakte weer een paar prachtige ballen. Hard gewerkt door Nathan, Nils en Milan op het middenveld en Mo scoorde weer 2 keer. Op naar Leeuwarden en even genieten van de winst.