60'

Hoofdklasse 03

23 november 2019 10:15

Vandaag geen cadeautjes weggeven was de boodschap van vorige week. Zonder trainer Edwin vandaag maar de opdracht voor de jongens was duidelijk winnen van Zeerobben en dan staan we de 2e! Gelukkig was Sebas na een weekje ziek te zijn er weer bij en ook Lucas was weer van de partij als supporter TOP Lucas!

De wedstrijd begon met een minuutje stilte als boodschap tegen raciscme, en daarna begonnen de jongens fel en vanaf minuut 1 was FVC de betere partij. Voetballend was het weer een genot om naar te kijken, mooie acties en goed overspel. In de 12e minuut was daar dan een vrije trap en Nathan schoot hem strak laag richting de goal en Milan maakte een slim overstapje waardoor de bal in het net verdween 0-1. Hierna bleef FVC goed druk zetten en met een paar mooie afstandschoten van Nils en Mo werd de keeper van Zeerobben onder druk gehouden.

De jongens gingen de rust in met een goed gevoel, belangrijk was nu om dit vol te houden in de 2e helft. En ja net na rust scoorde Nathan zijn tweede doelpunt met het hoofd, uitgerekend de kleinste man van het veld scoorde prachtig met een boogballetje over de keeper uit een vrije trap van Milan. Ook na de 0-2 bleef FVC goed doorgaan. Een paar mooie acties van Luka en Nils maar helaas volgde nog niet de 3-0. Even later was daar dan wel heel verdiend de 3-0 door een mooie passeeractie van Nathan gevolgd door een schot en goed doorgaan. Een hatrick voor Nathan! De jongens werden vervolgens een beetje slordiger en eigenlijk uit het niets maakte Zeerobben de 1-3.

Met nog 2 minuten te spelen kreeg Nathan na zijn 3 doelpunten dan ook een publiekswissel! Maar ojee Zeerobben maakte ineens met een afstandschot de 2-3 wordt het dan toch nog spannend.... Maar nee hoor Mo maakte na een mooie solo heel beheersd de 2-4 en de 3 punten waren binnen. Wat weer een mooie wedstrijd van de boys en ook grote complimenten aan de verdediging Lars, Tygo, Sebas en Devin, die stond weer als een huis! Nog twee wedstrijden te gaan, laten we de 2e plek vasthouden!