Hoofdklasse 03

21 september 2019 11:00

Scheidsrechter

Harold Bergsma

Na 3 prima bekerwedstrijden met 27 doelpunten voor en maar 1 tegendoelpunt begon vandaag het echte werk tegen ONS Sneek in de hoofdklasse. Eerst gingen we nog even op de foto, haar strak in de gel en Nils met een nieuw strak kapsel.

De jongens wisten dat ze vandaag aan de bak moesten en dat was ook te zien vanaf het begin. Jammer genoeg viel de eerste goal voor ONS iets te snel. Maar Luka maakte als een duveltje uit een doosje snel weer gelijk! Daarna kwamen we heel ongelukkig achter 1-2 en 1-3. Dit was wel jammer omdat we op dat moment ONS onder druk hadden, we konden helaas de rust niet in ons spel bewaren (leerpuntje). Door hard te werken en op een goede manier druk zetten op ONS maakte Nathan een prima goal en de aansluitingstreffer was gemaakt 2-3. Vervolgens kregen we nog een aantal goede kansen op 3-3 maar helaas de keeper van ONS pakte een paar mooie ballen.

Het was jammer dat ONS voor de rust nog de 2-4 maakte, want dat was wat tegen de verhouding in. Maar goed na een peptalk in de rust begonnen we de eerste minuten in de 2e helft prima met een paar goede kansen. Helaas wou de bal er niet in en scoorde ONS weer gelukkig via een kopgoal 5-2. De krachten liepen vervolgens terug en het laatste deel van de wedstrijd was het met name tegenhouden totdat de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd beeindigde.

We kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd! Verdedigend goed met een paar mooie reddingen van Devin en ook het middenveld en de aanval speelden goed georganiseerd. Dus we gaan volgende week met vertrouwen naar Sneek! En het zakje chips van Nils smaakte prima. :-)