... (e.d.)
88'

1e klasse 03

23 november 2019 16:30

Het is drie uur ’s middags als de karavaan spelers en supporters naar het dorp vertrekt waar Rembrandt van Rijn in 1634 zijn jawoord gaf aan Saskia van Uylenburgh. Nu, 385 jaar later, komen wij als FVC JO19-1 met een 13 man sterk team om in de buurt van het bewuste kerkje een voetbalwedstrijd te spelen, de negende in de competitie. Het aantal spelers is aardig minder dan de voorgaande wedstrijden waar de coach keuze had uit maar liefst 17 man. Deze late middag dus twee wissels en gewoon met het eigen team voetballen.

Dan de wedstrijd waar de tegenstander al vrij gauw op voorsprong komt. Op het scorebord staan nog maar een paar minuten, maar het bord is pas na een paar minuten spelen qua tijd op nul gezet. Ook deze eerste helft komt het team niet goed aan het voetballen toe. Het opbouwen gaat stroef waar de tegenstander met lange ballen in de buurt van ons doel probeert te komen. Heel kort door de bocht, maar dit is een beetje het verhaal van de eerste helft waarin Twan met een hevig bloedende neus uiteindelijk naar de kant moet. In die eerste helft ook een dubieuze beslissing van de scheids als hun keeper uit komt om een aanstaand schot te keren. De keeper komt daarbij buiten de 16 en keert het schot met zijn benen waarna de bal omhoog schiet tegen zijn handen aan. Hands maar er wordt gewoon doorgespeeld omdat de scheids er niets in ziet.

De tweede helft een paar wijzigingen in het team en na verloop van tijd begint het weer te ‘lopen’. We hebben een beetje een ‘deja vu’ van vorige week. Laat in deze helft weet Kylian de bal mee te nemen richting/in de 16 en daar wordt hij gevloerd. Hij ligt zelfs halverwege die 16 en dus zou je een penalty verwachten, maar de bal wordt voor de 16 neergelegd. In ongeveer de 75ste minuut weer een corner voor FVC. De bal wordt prima voorgezet en komt voor de goal terecht. Wij zien als supporters de bal tussen vele benen en voeten een paar keer kort heen en weer gaan tot hij via een tegenstander de goal in gaat. Een ‘scrimmage’ voor de goal die in ons voordeel wordt beslecht. Het staat gelijk en het team gaat door en krijgt nog verschillende kansen die er helaas niet in gaan. Totdat Justin Stelpstra de bal op rechts krijg toegespeeld en goed doorloopt en deze prachtig in de linkerhoek schiet. De ontlading is groot bij de spelers en ook bij de vele meegereisde supporters.

FVC had in de tweede helft uiteindelijk het betere spel. Als tegenstanders beginnen te roepen “ik weet niet waar ik de bal naar toe moet spelen” dan gaat het goed. Het was een schilderachtige middag daar in Sint Annaparochie die ook is vastgelegd op een moderne(re) manier. De wedstrijd is namelijk op VoetbalTV terug te zien en dus ook de twee gemelde momenten en het alles verlossende doelpunt. Volgende week op naar de derby (uit) tegen Frisia.