76'
82'

1e klasse 03

30 november 2019 12:15

En dat deden de heren, want het is toch fantastisch dat het team na meerdere keren achterstand toch uiteindelijk aan het langste eind trekt. Een kampioen waardig en op eigen kracht ook al missen we de spelers van het middenveld. Een super spannende wedstrijd dus die de eerste helft een ander beeld gaf dan de tweede. Geen hangende koppies na weer een tegengoal, maar als team inzet om die ongeslagen status te behouden. Klasse mannen!

De wedstrijd is nog niet zo lang aan de gang als de eerste tegengoal valt. En weer een ‘deja vu’ vanwege de vorige wedstrijden. Het JO19-2 team van Frisia , met hulp van twee spelers van JO19-1, weet de fouten af te straffen. Een kleine 14 minuten later staat het 2-0 en negen minuten daarna zelfs 3-0. Verbijstering langs de kant waar vooral de spits van Frisia opvalt vanwege zijn snelheid. Maar zoals gezegd gaat FVC er voor om iets aan deze achterstand te doen. En drie minuten later is het Kylian die zijn eerste maakt. Oké en nu doorzetten, niet verslappen en druk houden. We horen de aanwijzingen meerdere malen uit de mond van Robert. Dit resulteert negen minuten later in een goal voor Alexey die van voor de 16 de bal door het bos van spelers peert en de keeper (uiteindelijk) kansloos laat. Toch krijgen ze drie minuten later nog een tegengoal om de oren.

Veerkracht

Met de 4-2 stand gaan de mannen aan de thee en zal Robert ze vast even hebben toegesproken en gemeld hebben wat er moet veranderen. Ook wordt de opstelling gewijzigd en krijgt hun snelle spits te maken met onze ‘snelheidsduivel’ Justin. En dit werkt prima, ‘de angel uit de aanval’ halen noemen ze dat. Toch blijft het oppassen geblazen en dat blijkt wel al ze vrij snel weer een goal maken welke de stand op 5-2 brengt. Maar de veerkracht van het FVC team is groot en ze blijven gaan, want slechts een minuut later maakt Jarno de derde voor FVC. Daarna is er veel heen en weer spel en lange ballen met kansen voor beide teams.

Het is uiteindelijk weer Kylian die tot een schot komt die het net aan de juiste kant raakt, 5-4. Even later ook nog een hands van een Frisia speler in hun 16 waar de scheids niet voor fluit. Maar het lijkt wel of Kylian de gemiste kansen nu wil omzetten in punten. Met een mooie aanval van het team weet hij de bal goed te raken en maakt hij de 5-5. Het (FVC) publiek is uitzinnig en moedigt de mannen aan om vooral door te gaan met dit spel. Bij de tegenstander wordt meer en meer gekibbeld op elkaar en neemt de stress toe schijnt het. En dat is ook terecht want slechts vijf minuten later is het weer Kylian die ervoor zorgt dat de achterstand is omgezet in winst. De fans aan de kant weten dit te waarderen en de ontlading is groot.

Spanning

Daarna volgen nog vele minuten van ‘billenknijpen’ waar ook weer kansen zijn voor beide teams. Uiteindelijk vraagt de scheidsrechter naar de bal bij een ingooi en fluit hij af. De wedstrijd is gespeeld en het team is KAMPIOEN! Of dat ongeslagen is zullen we volgende zaterdag weten wanneer zij thuis tegen SDS de laatste wedstrijd moeten spelen. In onze groepsapp hebben de afwezige spelers meegeleefd met het team. Cas en Max wensten het team succes en de eerste vond dat het team het wel wat te spannend had gemaakt. Ik wil graag afsluiten met de melding dat jullie zo je eigen kwaliteiten hebben, maar dat jullie als team een kwaliteit hebben die jullie zover heeft gebracht. Gefeliciteerd FVC JO19-1!