tegen nummer 2, Drachtster Boys. Waar door allerlei omstandigheden, de trainingen
niet geweldig waren, hoef je voor dit soort wedstrijden, nooit zoveel te zeggen
tegen de jongens. Ze wisten zelf heel goed waar het om ging. Als we zouden winnen,
dan was het kampioenschap al wel heel dichtbij zou zijn. Er waren vandaag 3 man
afwezig. Yassin en Jenno geblesseerd, en Djurre is een weekje op wintersport.

De wedstrijd begon met een minuut stilte. Mick zijn opa was een paar dagen voor
de wedstrijd plotseling overleden, en dat kwam hard aan! Mick wilde koste wat het
kost spelen, al was dat ook omdat zijn opa dat had gewild. De eerste 5 minuten was
het van beide kanten heel onrustig, en waren we zoekende naar het juiste ritme.
In de 7e minuut, dan toch de eerste grote kans voor Cheriel. Als hij na goed doorgaan
van Dylan, alleen voor de keeper verschijnt, probeert hij de keeper te omspelen. Echter
blijft de keeper lang staan, en kan daarom de bal van Cheriel zijn voeten af plukken.
In de 11e minuut, word Drachtster Boys voor het eerst gevaarlijk, als de spits na een
vlijmscherpe counter, de bal gelukkig voor ons over schiet. Dit was tevens de eerste
waarschuwing, dat we achterin scherp moesten blijven, en ook moesten waken voor
een snelle counter. In de 12e minuut, komt de 0-1 op het bord, als Dylan een goed
genomen vrije trap van Mick tegen de touwen werkt. Amper 1 minuut later, staat
wederom Mick, aan de basis van een doelpunt. Mick neemt een vrije trap heel slim, en
heel snel, en zet zo Cheriel alleen voor de keeper. Ditmaal omspeelt hij de keeper wel,
en schuift de bal simpel in het lege doel. 0-2. In de 15e minuut, lijden we dom balverlies,
waardoor Drachtster Boys een grote kans krijgt. Het is Robin die op tijd is, en de inzet
kan blokken. In de 20e minuut, krijgen we een vrije trap op de rand van de 16. Mick
neemt deze vrije trap overtuigend, alleen staat de keeper op de juiste plek, en zo blijft
het bij 0-2. In de 24e minuut, krijgt Drachtster Boys wederom een kans vanuit de counter.
Nu is her Ramon die met de voet red. En zo komen we nog steeds goed weg. Een kleine
10 minuten later, valt bijna vanuit het niets de 0-3. Na een goeie ingooi van Gijs, geeft
Cheriel de bal laag voor, en is het Dylan die de bal binnen frommelt. 1 minuut voor
de rust, krijgen we dan toch de deksel op de neus. We staan wederom niet helemaal
goed, en na een simpele steekbal op de spits, die randje buitenspel vertrekt, word het
geheel onnodig 1-3. En zo gaan we rusten met een 1-3 voorsprong.

De rust hebben we gebruikt om de puntjes op de i te zetten, en vooral om een paar
dingen heel duidelijk aan te geven. De keren dat we het moeilijk hadden, dat kwam
bijna elke keer door ons zelf, doordat we of dom balverlies leden, of dat de omschakeling
niet goed was, en Drachtster Boys op die manier een aantal keren gevaarlijk is geworden.
Daar moesten we dus scherper op gaan zijn, anders liepen we weer onnodige risico´s.

De 2e helft begon, en het werd snel duidelijk, dat we een beetje moeite hadden om in
ons spel te komen. Dit had vooral te maken, met de strijdwijze van Drachtster Boys, en
het feit dat wij niet ons eigen niveau haalden. De eerste 10 minuten na de rust, waren
dan ook heel onrustig, maar werd er van beide kanten vooral veel strijd geleverd.
In de fase, tussen de 50e en 60e minuut, ontbreekt het bij ons aan scherpte in de
eind pass, en scherpte voor de goal. En zo laten we het in die fase na, om de beslissende
1-4 binnen te schieten. Drachtster Boys, blijft wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar
worden nooit echt gevaarlijk. In de 64e minuut, word het dan toch 2-3, als Ramon een bal
te laat ziet in de zon, en deze dus niet goed verwerkt, waardoor het voor een speler van
Drachtster Boys een koud kunstje is, om de 2-3 binnen te schieten. En zo word het dus
toch nog een spannend kwartiertje. We krijgen nog wel een aantal mogelijkheden, om
de bevrijdende goal te maken, maar het ontbreekt in de 2e helft echt aan scherpte.
Drachtster Boys probeert de gelijkmaker nog wel te maken, maar ze worden niet echt
gevaarlijk meer. En zo eindigt deze topper, in een 2-3 overwinning, en zijn we weer een
stap dichter bij het kampioenschap.

Mijn conclusie van deze wedstrijd is, dat we het ons zelf te moeilijk hebben gemaakt
vandaag, maar dat we wel als team gevochten hebben voor de 3 punten. En dat je
niet altijd kan winnen met goed en mooi voetbal. Waar ik heel trots op ben, dat de
manier waarop de groep met Mick om gegaan is de afgelopen dagen! Hij werd door
iedereen gesteund, voor, tijdens en na de wedstrijd. Maar ook buiten het veld, is er
contact geweest tussen de jongens en Mick! Ik vind dat een groot compliment waard, en
het geeft ook wel aan, hoe de groep in elkaar zit. Niet alleen met elkaar, maar ook voor
elkaar!!
Komend weekend zijn we vrij, en kunnen we rustig kijken, wat onze concurrenten doen.
Maar we staan nu 13 punten voor op de nummer 2, maar wel met een wedstrijd meer
gespeeld. Maar het gat is dusdanig groot, dat het niet meer de vraag is, of we kampioen
worden, maar wanneer dat gaat gebeuren!? De volgende wedstrijd, is een thuis wedstrijd
op zaterdag 21 maart. Dan spelen we tegen vv Actief, en deze wedstrijd begint om 10.15 uur.