2 - 7

FVC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

18 februari 2015

Op woensdagavond  18 februari, moesten we voor de competitie naar Winsum. Deze wedstrijd stond gepland op 28 februari, maar aangezien er bij beide clubs een aantal jongens afwezig waren, i.v.m. de voorjaars vakantie, hebben we de wedstrijd verplaatst. Op zaterdag 21 februari hebben we tegen Ons Sneek overigens het zelfde probleem. Om 17.30 uur, vertrokken we met de bus richting Winsum. De wedstrijd begon om 20.00 uur, en we wisten dus ook al dat we laat weer terug zouden zijn in Leeuwarden.

De wedstrijd begon, op een slecht veld, en ook met niet al te beste verlichting. Maar ook hier moet je mee omgaan, en gewoon je eigen spel spelen. Hier hadden we echter in de 1e 20 minuten behoorlijk veel moeite mee. Het spel was rommelig en slordig. Kansen waren er in deze fase dus ook helemaal niet. In de 20e minuut, komen we heel dom en ongelukkig op 1-0 achterstand. Na een te korte terugspeelbal, kan een speler van Winsum, simpel de 1-0 op het bord zetten. Hierna zijn we wakker, en komen we langzaam in ons spel. In de 27e minuut, volgt hier de beloning voor, als we op het middenveld een bal goed onderscheppen, en Mick een goeie actie en voorzet in huis heeft, en het is Jari die de bal binnen schiet. 1-1. In de 34e minuut, zijn we dicht bij de 1-2, alleen word de inzet van Cheriel gered door de keeper. We gaan toch met een 1-2 voorsprong de rust in. Na een goeie steekbal van Leon, omspeelt Cheriel de keeper, en schuift de 1-2 binnen.

In de rust, ben ik heel kort en duidelijk geweest, over hetgeen er in de 2e helft moest gebeuren, en ook dat ik verwachte, dat het conditioneel, na een kwartier in de 2e helft gebeurd zou zijn bij Winsum. Dit mede doordat ze al heel veel krachten verspeelt hadden in de 1e helft.

De 2e helft, is amper 4 minuten onderweg, als Cheriel een corner van Mick binnen werkt. 1-3. Hierna blijven wij de baas op het veld, en spelen we ook een stuk beter, dan in de 1e helft. Het tempo is omhoog gegaan, en de combinaties gaan ook steeds beter. In de 52e minuut, krijgen we een vrije trap aan de rechterkant van het veld, en na kort overleg tussen Leon en Mick, is het Mick die de vrije trap indraaiend naar de 2e paal neemt. En daar is het Leon, die de 1-4 binnen kopt. Was dit zo afgesproken? 4 minuten later, zijn we weer slordig achterin, en kan Winsum de 2-4 maken. We raken hier echter niet van in de war, en gaan gewoon verder, met waar we al mee bezig waren. Goed voetballen, en kansen creëren. In de 60e minuut, gaat een schot van Cheriel nog naast, maar in de 64e minuut is het toch weer raak, als Sammy een voorzet vin Mick binnen frommelt. 2-5. 2 minuten later, een steekbal op Jari, en die is niet zelfzuchtig, en legt de bal breed op Leon, die vervolgens simpel de 2-6 kan binnen tikken. In de 75e minuut, is het Gijs die overtuigend een vrije trap nop goal schiet. Alleen heeft hij de pech, dat de keeper hier een antwoord op heeft. Het slotakkoord valt in de 76e minuut. Cheriel heeft een fantastische actie in huis op de achterlijn, en legt de bal goed terug op Mick, die de 2-7 kan binnen schieten. En zo winnen we deze lastige wedstrijd met 2-7, en kunnen er weer 3 punten worden bijgeschreven.

Mijn conclusie van deze wedstrijd is, dat het moeilijk voetballen was, op een niet al te beste
grasmat, maar dat we het toch 50 minuten goed gedaan hebben. En dat Sjo Winsum een
ploeg is, die het veel tegenstanders nog moeilijk kunnen en gaan maken. Het meest tevreden
ben ik met het feit, dat we niet zomaar van slag raken, na een achterstand, en dat we gewoon ons eigen spel blijven spelen!