B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

21 februari 2015 10:15

Scheidsrechter

Brants, M.

Zaterdag 21 februari, stond de laatste van 3 wedstrijden in 1 week tijd op het programma. En dit was zeker niet de minste. De wedstrijd tegen ONS was sowieso al een lastige, en nu helemaal. Vanwege de voorjaarsvakantie, misten we vandaag maar liefst 4 spelers. Tel daar nog een geblesseerde bij op, en je houd nog maar 11 spelers over, waarvan ook nog eens 2 keepers. Het was dus een aardige puzzel, om een zo sterk mogelijke ploeg neer te zetten. Er waren gelukkig 2 jongens van B2 beschikbaar (Jerrel Terpstra en Joël Rooze). Jerrel startte als linksback en Joël later op de rechtsback. Beide spelers hebben het gewoon goed gedaan. Ramon zat deze wedstrijd bovendien ook nog op de bank als wisselspeler, en hij heeft de laatste 10 minuten linksbuiten gespeeld. Vooraf was al duidelijk geworden, dat we ondanks 4 afwezigen niet wilden verliezen!

De wedstrijd begon goed. Vanaf minuut 1 zaten we gelijk lekker in de wedstrijd. Het resultaat was, dat we binnen 10 minuten met 2-0 voor stonden. De 1-0 viel in de 5e minuut. Een lange bal van Djurre, werd op waarde geschat door Dylan, en hij schoot oog in oog met de keeper, de bal vol overtuiging in de verre hoek. Amper 2 minuten later, werd het 2-0, nadat Leon een goeie steekbal op Cheriel in huis heeft, en Cheriel heeft geen moeite, om de keeper te omspelen, en de bal in het lege doel te schuiven. 2-0. We blijven hierna goed voetballen, en ONS heeft moeite met onze lopende mensen. Na 20 minuten, krijgen we wat meer problemen, omdat ONS het beter voor elkaar heeft, en een stuk feller gaat spelen. Daardoor worden de ruimtes ook veel kleiner. In de 20e minuut komen we goed weg, als Joris een bal uitstekend
blokt, en zo de 2-1 voorkomt. 7 minuten later is het alsnog raak. Een speler van ONS, kan ongehinderd binnen koppen, na een goed genomen corner. 2-1. Na dit doelpunt word het bij ons allemaal een beetje minder, en zijn we zoekende. In de 38e minuut komen we nog een keer goed weg, als Jerrel een bal van de lijn haalt. En zo gaan we met een 2-1 voorsprong de rust in.
In de rust, waren de woorden die gezegd werden, van een hele duidelijke strekking. We moesten vooral ons eigen spel proberen te blijven spelen, maar vooral ook de duels winnen, en scherp achterin blijven. Ook hier werd weer duidelijk, dat we hier gewoon wilden winnen!

De 2e helft begon, en de bedoelingen van onze kant waren duidelijk. In de 45e minuut word het 3-1. Sammy kan volledig vrijstaand, een goed genomen corner van Leon binnen koppen. Nog geen 2 minuten later, staat het ook alweer 3-2. Een vrije trap van ONS, gaat heel ongelukkig door de handen van Djurre heen. Gelukkig raken we ook hier weer niet echt door van slag. We pakken de draad gewoon weer op, en gaan gewoon weer goed verder. In de 60e minuut, zet Mick na een goeie actie, Cheriel alleen voor de keeper, en Cheriel schiet de bal overtuigend binnen. 4-2. Amper 4 minuten later, lijkt de wedstrijd beslist, als Sammy, na een goeie individuele actie, en een simpele schuiver de 5-2 op het bord zet. En dan leg ik de nadruk op LIJKT. Door 2 noodgedwongen wissels, is de organisatie een beetje weg, en krijgen we het toch nog moeilijk in de laatste 10 minuten. In de 71e minuut word het 5-3, als we bij een vrije trap van ONS staan te slapen,en een simpele pass langs de muur, voldoende is om iemand alleen voor Djurre te zetten. Toch is er eigenlijks nog niks aan de hand, want we gaan het toch nooit meer weg geven in 8 minuten!? En toch hebben we het moeilijk de laatste minuten, en is het het welbekende vrouwen en kinderen eerst, om de overwinning binnen te slepen. In de 80e minuut, komt ONS toch nog terug tot 5-4, na een enorme kluts en frommel goal. De 2 minuten blessure-tijd die volgen, zijn toch nog even billenknijpen. Gelukkig blijft het bij een 5-4 overwinning voor ons, en kunnen we weer 3 belangrijke punten bijschrijven, en dat is een mooie bekroning van een hele zware week, waarin 3 wedstrijden werden gespeeld.

Mijn conclusie van deze wedstrijd is, dat we het gewoon heel goed hebben gedaan, en helemaal met een redelijk gehavende selectie! Het was misschien niet allemaal even goed en mooi vandaag, maar dat hoeft ook niet altijd. Op dit moment staan we 13 punten voor op nummer 2 Drachtster Boy´s. We hebben weliswaar 2 wedstrijden meer gespeeld, maar die moeten door de concurrentie eerst nog maar gewonnen worden. Over 2 weken, staat de absolute kraker op het programma. Dan spelen we de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2, Drachtster Boy´s. Als we daar winnen, dan slaan we een hele belangrijke slag, richting het kampioenschap. Ik hoop een ieder te mogen begroeten bij deze wedstrijd, om ons te steunen! De wedstrijd begint om 12.30 uur. Graag tot dan!