B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

7 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Danhof, M.

Op zaterdag 7 februari, stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Op een koude zaterdag, waar het verkeer in het noorden behoorlijk last had van de gladheid, vertrokken we om 12.30 uur richting Groningen. Het was voor ons de eerste wedstrijd, omdat we geen enkele ploeg konden vinden, die tegen ons wilde oefenen. En dus is het altijd even
afwachten, hoe je als ploeg uit de winterstop weg komt.

De 1e 5 minuten, begonnen we goed, en de jongens hadden ook niet heel veel moeite, met het iets vernieuwde systeem. Na 7 minuten kwam de beloning voor het goeie spel. Na een vlot lopende aanval, met het wel bekende 1x raken, verscheen Dylan alleen voor de keeper, en deze schoot de bal vol overtuiging binnen. 0-1. We bleven de bovenliggende partij, en speelden eigenlijks alleen maar op de helft van de tegenpartij. En dat gedurende een goed half uur. Amper 4 minuten na de 0-1, lag de 0-2 ook al in het netje.
Uit een corner, viel de bal via de kluts, voor de voeten van Dylan, die er wel raad mee weet, en die bal binnen ramt. Een goed begin dus, van een op voorhand verwachte moeilijke wedstrijd. De laatste 10 minuten voor de rust, werden iets minder. Het tempo ging wat omlaag, en we maakten teveel verkeerde keuzes. Maar echt gevaarlijk werd Be Quick overigens niet, en zo gingen we met een 0-2 voorsprong de rust in.
In de rust hebben we duidelijk besproken, hoe we het de 2e helft zouden gaan doen, en dat we achterin, vooral rekening moesten houden, met de lange ballen die zouden gaan komen, i.v.m. met de harde wind.

De 2e helft was amper 1 minuut onderweg, of het stond al 1-2. Na een diepe bal, staan we achterin niet goed, en de spits van Be Quick zegt dankjewel. We pakken het gelukkig wel redelijk snel weer op, alleen vergeten we te scoren. In een tijds-bestek, van amper een minuut of 10, worden er 2 jongens van Be Quick uitgestuurd met een rode kaart. Hierdoor spelen we ruim 20 minuten, met 2 man meer. Alleen doen we het vanaf dat moment helemaal verkeerd. Iedereen wil in één keer een doelpunt maken, zo leek het wel. En vergeten we de wedstrijd te beslissen, en er nog een grote uitslag van te maken. Een doelpunt van Mick, zorgt uiteindelijk wel voor de beslissing, maar het ging allemaal niet zoals we graag wilden vandaag.
En zo eindigt deze wedstrijd, in een 1-3 overwinning, en kunnen de 1e 3 punten van 2015 weer worden bijgeschreven.

Mijn conclusie van deze wedstrijd is, dat we in het 1e half uur heel goed gevoetbald hebben, met een hoog tempo, en waarin ik veel dingen heb terug gezien, waar we veel op getraind hebben. Vooral over de 2e helft was niet alleen ik, maar de jongens zelf ook, niet echt tevreden over. Maar de 3 punten zijn het belangrijkst! En zo komen we weer een stap dichter bij onze doelstelling!