2 - 7

FVC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

20 september 2014

Na op zaterdagochtend 7.30 uur nog wat beelden te hebben gezien van de vorige wedstrijd van vv Zeerobben, was ik er van overtuigd dat we 3 punten gingen pakken.
We vertrokken om 8.45 uur, met de wetenschap dat we een aantal jongens misten vanwege blessures. Robin (scheurtje in de hamstring), Dylan (teveel last van hamstring/bovenbeen) en Max (buikspiertje gescheurd) waren er niet bij. Dit had tot gevolg, dat we op 2 plaatsen waren gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd, op het splinter nieuwe kunstgrasveld, uitstekend! Het was gelijk duidelijk, waar we voor gekomen waren. 3 punten! In de 4e minuut was het dan ook al raak. Na een perfecte lange bal van Sammy, op de diepgaande Nick, schoot laatstgenoemde onberispelijk binnen in de korte hoek. Amper 2 minuten later had het al 0-2 kunnen staan, als Cheriel vergeet de goed genomen corner van Leon binnen te koppen. Vanaf de 1ste minuut zaten we dus goed en lekker in de wedstrijd, en gaven we vv Zeerobben weinig ruimte om er uit te komen en te voetballen.

In de 14e minuut volgt er na een goede actie van Jari, een goed schot van Nick, die helaas door de keeper gered werd. In de tegenaanval die hier op volgde, kwamen we erg goed weg. Na slap verdedigen, en Ramon die uit zijn goal was gekomen, was er de goed mee gelopen. Joost, die de bal net voor de lijn, over zijn eigen goal kon koppen. 4 minuten later, een goeie actie van Mick rond de middenlijn, die met een perfecte steekbal Leon alleen voor de keeper zet. Leon blijft uiterst rustig en koel, en schiet beheerst de 0-2 binnen. Cheriel heeft in de 25e minuut pech, als zijn goal wegens vermeend buitenspel word afgekeurd. 1 minuut later word het dan toch 0-3. Na een goeie loopactie van Jari, en een perfecte steekbal van Leon, schiet Jari overtuigend de 0-3 binnen. Yassin komt in de 33e minuut goed weg, als hij een gele i.p.v. rode kaart krijgt, voor het neer halen van een door gebroken speler. De vrije trap die hier op volgde, werd in de muur geschoten. In de 37e minuut, kan de diepgaande Leon, een fantastische bal van Mick net niet goed genoeg onder controle krijgen, waardoor het 0-3 blijft.

Mick is in de 39e en 40 minuut niet scherp genoeg om te scoren, waar dat, en dat weet hij zelf ook, wel had gemoeten. Al met al, gaan we met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.

Na in de rust een aantal dingen zoals scherpte achterin, en overtuiging in de afronding, te hebben aangegeven, kon ik met een gerust hard de kleedkamer uit wandelen. Dit konden we immers eigenlijks niet meer weg geven.

Toch beginnen we net als de vorige wedstrijd niet scherp genoeg aan de 2e helft. Wat als gevolg heeft, dat de bal, na een makkelijk gegeven strafschop op de stip gaat. Deze werd door de spits van vv Zeerobben hard en overtuigend in de kruising geschoten.
Het grote verschil nu was, dat we gelijk hierna zelf weer goed in de wedstrijd zaten, en bijna gelijk van de aftrap de 1-4 op het scorebord schoten. Nu waren de rollen omgedraaid. Een goeie loopactie van Mick, en dito steekbal van Leon, schiet Mick nu met overtuiging de 1-4 binnen.
In de 50e minuut, word Mick strak in gespeeld, die echter de opkomende Gijs ziet aankomen en over de bal heen stapt. De weg naar de goal ligt nu helemaal open voor Gijs, die de bal in de verre hoek binnen schiet. 1-5!! We blijven hierna goed voetballen en kansen creëren.
De eerste wissel, in de 59e minuut, is de wissel Gijs/Joris. Gijs werd uit voorzorg gewisseld omdat hij al een gele kaart had, en we geen risico's wouden nemen, om tegen een eventuele rode kaart aan te lopen. 1 minuut na deze wissel, beland een bal van Sammy op de lat.
In de 65e minuut, word na een goeie actie van Mick, de ingeschoten bal van Jari van de lijn gehaald. 2 minuten later, krijgen Nick en Leon allebei de kans om te scoren, maar dit gebeurd helaas niet. In de 69e minuut, valt de 1-6 dan toch eindelijk, en hoe!!! Sammy speelt de bal strak  naar Mick, die de bal in 1 keer voor de goal langs speelt en het eindstation is Leon, die de bal simpel
kan binnen tikken. Dit was voor mij, de mooiste goal van vandaag.

Onze super sub Jenno (scoorde donderdag 2 keer) komt in de 70e minuut in het veld voor de goed spelende Nick. In de 75e minuut, word het eigenlijks uit het niets 2-6. Bij een vrije trap staan we even niet goed op te letten, en kan een speler van vv Zeerobben de bal bij de 2de paal binnen schieten. 1 minuut later, schiet Mick na een verre ingooi van Joris, met gevoel en op sublieme manier de 2-7 tegen de touwen. In de laatste seconden van de wedstrijd, had het slot akkoord voor Jenno moeten zijn. Hij kan de rebound, na een redding van de keeper, op een schot van Sammy, niet genoeg drukken om de 2-8 binnen te schieten.

Over de gehele wedstrijd, waren wij duidelijk de betere ploeg, en was de overwinning dan ook dik verdiend. We voetballen grote delen van de wedstrijd uitstekend voetbal, en creëren enorm veel kansen. Als wij vandaag nog scherper in de afwerking waren, dan had de uitslag nog een stuk hoger uit kunnen vallen. Maar de 3 punten zijn uiteindelijk het belangrijkst.

Volgende week zaterdag, hopen we dat u ons weer komt steunen, als wij om 10.30 thuis spelen tegen Be Quick 1887 B2 uit Groningen.