B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

20 december 2014 12:15

Scheidsrechter

Velde, K. van der

Zaterdag 20 december, stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. En dit was niet zomaar een wedstrijd. Bij winst zouden we met 7 punten voorsprong de winterstop in gaan. Als we zouden verliezen, dan zou Helpman tot 2 punten terug komen. Met een zo goed als fitte selectie reisden we af naar Groningen. Maar gezien de weersomstandigheden, had deze wedstrijd misschien beter afgelast kunnen worden. Het waaide niet hard, maar het stormde bijna. En dus was al snel duidelijk, dat goed voetballen bijna onmogelijk zou zijn.

We begonnen de wedstrijd wel ontzettend goed, want binnen slechts 10 minuten, stonden we al met 0-2 voor. De 0-1 kwam van Cheriel, na een geweldige actie, en de 0-2 werd gemaakt door Jari. Dit na goed voorbereidend werk van Cheriel.
Maar hierna, stond het binnen 7 minuten ook al weer gelijk. De 1-2 werd gemaakt vanaf de strafschop stip. Djurre probeerde zijn eigen fout nog te corrigeren, met als resultaat de 1-2. Bij de 2-2 ging Marten in de fout, en zo kon de spits alleen op Djurre af, en zo stond het na een goed begin toch weer gelijk. En dat kwam door onze eigen fouten. We herpakten ons wel weer snel, en in de 22e minuut, kopte Sammy een goed genomen corner van Leon binnen. En zo stonden we met 2-3 voor. Voor de rest gebeurde er niet bijzonder veel in de 1e helft. Alleen een vrije trap van Helpman, op een gevaarlijke plek, werd naast geschoten. En zo gingen we met een 2-3 voorsprong de rust in.

In de rust zijn er een paar duidelijke afspraken gemaakt, en dat we geen onnodige risico´s moesten gaan nemen. En gewoon proberen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Enige smetje was, dat Robin niet verder kon, en hij werd dan ook vervangen door Yassin.

In de 42e en 43e minuut, krijgen we 2 goeie kansen, om de wedstrijd te beslissen. Alleen gaat de vrije trap van Leon naast, en gaat een schot van Dylan ook langs de verkeerde kant van de paal. Cheriel heeft in de 49e minuut de pech, dat zijn inzet van de lijn gehaald word. In het restant van de 2e helft, zijn we wel de betere ploeg, maar vergeten we het alleen af te maken, en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en op slot te gooien.
Hierdoor loop je natuurlijk altijd het risico, dat je de 3-3 nog om je oren krijgt, en helemaal met de harde wind die er stond. De 3-3 had ook tot 2 keer toe kunnen vallen, ware het niet, dat Djurre een fantastische redding in huis heeft op een hele rare dwarrel bal in de wind, en dat Max scherp en attent is en nog een bal van de lijn haalt.
En zo eindigt de wedstrijd in een 2-3 overwinning, en dus gaan we met 7 punten voorsprong de winterstop in. Na de wedstrijd heb ik de jongens een groot compliment gegeven, voor de manier waarop er vandaag met z´n allen is gevochten en gestreden voor de 3 punten. Zoals ik al eerder heb gemeld, was goed voetballen bijna onmogelijk, maar zoals we vandaag gezien hebben, kan je wedstrijden ook op een andere manier winnen!
De jongens hebben na deze wedstrijd, bijna 2 weken vrij, voordat we op trainings- kamp gaan naar het zonnige Marbella. Hier kunnen we onder perfecte omstandig- heden hard werken, maar vooral ook plezier maken met z´n allen. En zo de basis leggen, voor een goeie 2e seizoenshelft, met hopelijk het kampioenschap als gevolg, en zo ver mogelijk komen in de beker.

Over de 1e seizoenshelft, ben ik uitermate tevreden, en hebben we eigenlijks al onze doelstellingen bereikt. Tuurlijk zijn er wedstrijden geweest, die minder waren en waar we ook punten hebben laten liggen, maar de jongens hebben keihard gewerkt, om daar te staan waar we nu staan!