Scheidsrechter

Horn, A. van der

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 november stond de thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen op het programma. De opstelling was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Sc Joure. Sammy keerde terug in de basis, en Joris begon op de bank.

De wedstrijd begon niet goed. Het was wat slapjes, en we hadden moeite om vanuit een goeie organisatie te spelen, waardoor het ook rommelig en slordig leek en was. In de 4e minuut toch de eerste goeie kans. Gijs kopt de goed genomen corner van Leon helaas over, en dus geen 1-0. Amper 1 minuut later komen we goed weg als Joost veel te kort terugspeelt en de spits van Heerenveen alleen door kan. Gelukkig is hij slordig in de afwerking en verdwijnt de bal naast. In de 12e minuut komt Jari oog in oog met de keeper te staan, ware het niet dat er wordt gevlagd en gefloten voor buitenspel. Alleen was het niet Jari die buitenspel stond, maar de niet aan het spel deelnemende Mick. De wedstrijd hobbelt wat verder zonder dat er goed gevoetbald wordt, en ook geen kansen worden gecreëerd. Ook niet door Heerenveen. In de 25e minuut dan toch weer een goeie kans. En het is wederom Gijs die, na een goeie steekbal van Cheriel, de pech heeft dat de keeper een goeie redding in huis heeft. 5 minuten voor rust krijgen we nog 1 mogelijkheid, alleen gaat het schot van Sammy ruim voorlangs. En zo gaan we rusten met 0-0.

In de rust ben ik wel even te keer gegaan, omdat het gewoon niet goed was hoe we speelden. We deden precies de dingen die we niet moesten doen. Ook werd er 1 keer gewisseld, en de boel een beetje omgezet, om in de 2e helft meer druk naar voren te kunnen zetten en misschien iets te kunnen forceren. Max ging er af, en Dylan kwam voor hem in het veld. Max speelde overigens een goeie 1e helft, tegen een goeie en snelle buitenspeler van Heerenveen.

We begonnen de 2e helft ook een stuk scherper en fanatieker dan de hele 1e helft. In de 42e minuut vliegt een vrije trap van Leon via de muur naast. 2 minuten later 2 goeie kansen voor Dylan binnen 1 minuut. Zijn 1e inzet gaat alleen over, en de 2e gaat naast. En zo hadden we eigenlijk vlak na de rust op 1-0 moeten komen. Niet lang hierna zakt het niveau aan onze kant weer naar hetzelfde als in de 1e helft. En bovendien creëren we eigenlijk geen kansen. Dit is voor een deel te wijten aan het goede verdedigen van Heerenveen, maar voor het grootste deel door hoe we zelf staan te voetballen.
In de 57e minuut krijgt Sammy een goeie kopkans, maar zijn inzet gaat naast. 2e wissel in de 63e minuut. Jari gaat er af, en Nick komt voor hem in de plaats. Ook deze wissel brengt niet het gewenste resultaat.
In de 72e minuut de volgende 2 wissels als Joost niet meer verder kan, en Sammy er met kramp vanaf moet. Voor hun in de plaats komen Joris en Marten. Op Marten kom ik zo nog even terug. 1 minuut voor tijd komen we heel goed weg, en is het aan Djurre te danken, dat hij wel scherp is en als winnaar uit de bus komt in een 1 tegen 1 situatie. Toch hadden we de wedstrijd nog kunnen winnen, want Leon krijgt nog een vrije schietkans in de blessuretijd, maar zijn inzet is te slap, en dus een makkelijke prooi voor de keeper. En zo eindigt deze wedstrijd in 0-0, en verliezen we onze eerste 2 punten van het seizoen.

Marten was eigenlijks nog niet helemaal fit, en had normaal gesproken ook nog niet gevoetbald. Alleen was zijn opa, en Jaap zijn vader, de woensdag ervoor overleden, en Marten wou graag voetballen, voor zijn opa. En wie ben ik dan om dat tegen te houden. Ik weet namelijk zelf wat het is. Mijn oom is ooit overleden vlak voor een wedstrijd, maar ik wou voor hem voetballen. Later overleed mijn vader op een vrijdag, en ik wou zondags voetballen voor hem!! Ik heb er dan ook respect voor, dat Marten wilde voetballen, en dat Jaap er gewoon bij was als leider! Het bezorgde mij zelfs een kippenvel momentje, toen Marten het veld in ging.

De conclusie van deze wedstrijd is dat we een behoorlijk eind onder ons niveau gespeeld hebben, maar dat het misschien wel eens goed is dat er zo´n wedstrijd tussen zit. Komende zaterdag spelen we thuis tegen vv Zeerobben, en ga ik er vanuit dat we deze wedstrijd weer goed gaan maken en weer laten zien waarom wij terecht bovenaan staan. We hopen een ieder dan weer te mogen begroeten.