B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

22 november 2014 14:15

Scheidsrechter

Hoekstra, J.G.

Dan nu de wedstrijd tegen Sc Joure. We vertrokken met een behoorlijk gehavende en krappe selectie naar Joure. Ramon was met A1 mee, Marten en Jenno geblesseerd en Sammy wegens privé omstandigheden, waren allen niet beschikbaar. Daarbij waren Nick en Dylan niet fit genoeg om te starten. En zo hadden we dus maar 11 fitte spelers ter beschikking. Na wat geschuif in de opstelling, kwam de sterkst mogelijke opstelling naar voren. Max startte als rechtsback, waardoor Gijs naar het middenveld ging. Joris begon als linkshalf, en Leon schoof door naar de links buiten positie. Vooraf had ik niet heel veel te melden, behalve dan, dat ze wat goed te maken hadden ten opzichte van de vorige wedstrijd. En die boodschap bleek vanaf de 1e minuut duidelijk overgekomen te zijn.

En zo startten we dus gelijk goed en scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in een fantastische 0-1 van Yassin, in de 3e minuut. Na een snelle ingooi, schiet Yassin de bal van een meter of 25 hard in en strak in de bovenhoek. Hierna blijven we de bovenliggende partij, en voetballen we een stuk beter dan de week ervoor. In de 12e minuut, wederom een fantastische goal. Jari legt de bal, na een goeie voorzet van Mick, goed terug op Cheriel, en hij schiet de bal op een geweldige manier in de verre kruising. 0-2. 6 minuten later, moet het eigenlijk 0-3 worden, ware het niet, dat Jari slap inschiet, in de 1 tegen 1 situatie met de keeper. Hierna verslappen we iets, en komt Sc Joure, dat het vooral van het fysiek moet hebben, iets beter in de wedstrijd. We komen in de 20e minuut dan ook goed weg, als een inzet van Joure op de paal belandt. Mick krijgt in de 30e minuut een onnodige gele kaart, als hij uit frustratie nog even doorgaat op een speler van Joure. Niet slim (maar dat wist hij zelf ook meteen), maar het liep op dat moment niet heel erg lekker bij ons. In de 37e minuut wordt het 0-3, als Leon een vrije trap simpel in de verre hoek binnen schiet. In de 39e en 41e minuut, heeft Gijs tot 2x toe pech. Eerst wordt na een goeie aanval, zijn inzet van de lijn gehaald, en bij de andere belandt zijn inzet op de lat. En zo gaan we rusten met een verdiende 0-3 voorsprong.

In de rust hebben we de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, en afgesproken wat we in de 2e helft moesten en zouden gaan doen. Vooral veel beweging zonder bal, en een hoog bal tempo hanteren. En vooral ook uit de onnodige fysieke duels blijven, om zo blessures te voorkomen.

De 2e helft begon, en het was al snel duidelijk dat ze de boodschap in de rust goed hadden begrepen. Het tempo lag bij vlagen erg hoog, en we combineerden er op sommige momenten lustig op los. In de 45e minuut valt de 0-4, als Leon de bal, na een goeie steekbal van Cheriel, beheerst en met overtuiging in de verre hoek binnenschiet. 2 minuten later, nog een speldenprikje van Joure, maar het schot vliegt over. In de 50e minuut, wederom een mooie goal, als Mick een goeie lage voorzet van Leon tegen de touwen schiet. 0-5. 5 minuten later heeft Mick iets heel moois in gedachten. Na een goeie lange bal van Cheriel, wil hij de bal in 1 keer over de ver voor zijn goal staande keeper heen schieten, alleen raakt hij de bal niet goed. En zo sterft zijn idee in schoonheid. 1 minuut later wordt het wel 0-6, als Leon een goed genomen corner van Mick, simpel kan binnen koppen bij de 2e paal. Dit was, zo bleek later, ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. Maar hier kom ik later op terug. In de 66e minuut, een dubbele wissel. De goed spelende Max en Joris, worden voor de laatste minuten vervangen door Nick en Dylan. We krijgen nog voldoende kansen, om de score nog verder op te voeren, maar het blijft bij 0-6.

En zo konden we weer 3 punten bijschrijven, en staan we nog steeds ongeslagen bovenaan. Conclusie van deze wedstrijd was, dat er een enorm verschil zat tussen deze wedstrijd en de vorige. Er werd veel beter, en met veel meer inzet en beleving gevoetbald. Het enige puntje van kritiek, dat is dat we in de laatste 15 á 20 minuten teveel voor eigen kans gingen, en op deze manier verzuimden om meer goals te maken.

Ik wil wel iedereen een compliment maken voor hoe er donderdag getraind is, en dat we de vorige wedstrijd, die slecht was, hebben goed gemaakt en van ons af hebben gespeeld. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen op het programma. Deze wedstrijd begint om 10.15 uur, en we hopen een ieder dan weer te zien, om ons te steunen en aan te moedigen.