5 - 1

LSC 1890 B1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

13 september 2014

Zaterdag 13 september begon voor ons de competitie met een thuiswedstrijd tegen LSC 1890 uit Sneek. Vorige week waren wij nog vrij, waar LSC hun eerste wedstrijd verloor. De reden dat wij vorige week vrij waren, kwam door het feit dat vv Helpman een jubileumfeest had. Na een week goed te hebben getraind, konden we dan eindelijk los.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd, was het nog een beetje onrustig, en waren we op zoek naar het juiste ritme, en het voetbal wat we graag willen spelen. In de 10e minuut volgde dan ook het eerste echte gevaar. Een goeie vrije trap van Dylan, belandde in de verre hoek op de lat. Hierna volgden 10 minuten, waar heel veel gebeurde. 1 minuut na deze vrije trap, kwam Leon alleen op de keeper af, maar faalde jammer genoeg. In de 12e minuut werd een corner van Leon weg gewerkt, maar deze belandde weer voor de voeten van Leon. Na een goeie voorzet, kwam de bal voor de voeten van Jari, en hij had niet veel tijd nodig om de trekker over te halen, en de verdiende 1-0 binnen te schieten. In de 17e minuut komen we goed weg, als een bal van LSC op de lat belandt. In de 19e minuut, wordt het dan toch 2-0 voor FVC. Door goed storen en afjagen van Cheriel, belandt de bal voor de voeten van Dylan, die geen enkele moeite heeft om de 2-0
binnen te schieten. Een halve minuut voor de 2-0, was een vrije trap van Leon, net langs de verkeerde kant van de paal verdwenen.

Wat volgde, was een klein kwartier waarin niet heel veel gebeurde, maar waarin wij wel duidelijk de betere ploeg waren. Bij vlagen werd er ook echt goed gevoetbald. In de 33e minuut, kreeg Cheriel een behoorlijke kans op de 3-0, maar zijn schot ging voorlangs. In de 37e minuut, moeten we noodgedwongen wisselen, nadat Yassin teveel last heeft van een botsing eerder in de wedstrijd. Zijn vervanger was Nick, die zonder warming up het veld in moest. Gelijk na het rustsignaal werd duidelijk dat er nog een keer gewisseld moest worden. Na een ultieme poging van Robin, om een bal te blokken, schiet het in zijn hamstring. Hij werd vervangen door Joost.

Na in de rust een aantal dingen besproken en omgezet te hebben, begonnen we fris en scherp aan de 2de helft. In de 41e minuut was er een goeie kans voor Nick, maar zijn schot verdween over de goal. 42e minuut, een goed schot van Sammy, en een even goede redding van de keeper. In de 45e minuut valt dan toch de beslissende 3-0 (denk je tenminste). Na een goeie aanval, en een goed schot van Cheriel, is Jari er als de kippen bij om koelbloedig de 3-0 binnen te schieten. Vanaf dat moment, denk je rustig te kunnen gaan zitten en te genieten van hoe er op dat moment gevoetbald werd. Niks was helaas minder waar. Wat volgde was een fase van een minuut of 10, dat we helemaal verslapten. Er werd niet meer gevoetbald, met als gevolg, dat we in de 51e minuut een hele stomme tegengoal tegen krijgen.

Na deze goal waren we het echt even helemaal kwijt. In de 53e minuut kreeg Lsc een strafschop, en de mogelijkheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het werd echter geen 3-2, want Djurre stopte op voortreffelijke wijze de strafschop. Dit was ook het keerpunt in de wedstrijd. Hierna pakten wij het weer uitstekend op. In amper 5 minuten krijgen we 2 goede kansen. Eentje voor Dylan, en de andere was van Leon. In de 62e minuut krijgen wij dan ook een strafschop, die onberispelijk werd in geschoten door Jari. Die daarmee ook zijn derde, en onze vierde van de wedstrijd er in schoot. In de 64e minuut, de derde en laatste wissel, als Joris in het veld komt voor Dylan, die ook last heeft van een eerdere tik. In de 69ste minuut belandt een geblokt schot van Cheriel op de lat. 1 minuut later, gaat de bal voor de tweede keer op de stip voor ons, als Joris na een goeie steekpass de 16 inkomt, en neer wordt gelegd door een verdediger. Deze keer, wordt de strafschop feilloos binnen geschoten door Mick, en stond er na 70 minuten 5-1 op het scorebord. De laatste 10 minuten, zaten er nog een paar mooie aanvallen tussen, waarvan de laatste in de 79ste minuut absoluut een beter lot had verdiend. Na een mooie één twee tussen Sammy en Leon, had eerstgenoemde pech, dat de keeper nog één goeie redding in huis had. Eindstand 5-1, en de eerste 3 punten zijn binnen.

Over de gehele wedstrijd gezien, waren wij duidelijk de betere, en had de uitslag ook nog hoger uit kunnen vallen. Komende week gaan we weer goed en hard trainen, om nog beter te worden, en klaar te zijn voor de volgende wedstrijd. Die is komende zaterdag om 10.15 bij het traditioneel lastige vv Zeerobben in Harlingen. We zien jullie graag komende zaterdag, om ons te steunen in onze jacht naar de volgende 3 punten.