Finale promotie (terugwedstrijd) - FVC 2 naar Hoofdklasse

Mannen zondag, 2, hoofdklasse/1e klasse Finale A nacompetitie

5 juni 2017 10:00

Scheidsrechter

Leuning, R.

De laatste, alles beslissende wedstrijd van het seizoen, Peize 2 - FVC 2. Kan FVC 2 na 1 jaar afwezigheid weer terug naar de Reserve Hoofdklasse?

De uitgangspositie was gunstig. Een 1-0 overwinningen op ons eigen Wiarda zorgde voor een extra steuntje in de rug, maar moest niet gaan zorgen voor lakse gedachtes.
Het is alles of niets, volle bak gaan, alles eruit en nog 1 keer vlammen??!!!

De wedstrijd begon van onze kant niet scherp. We konden aardig voetballen, kregen wat kansjes, maar bij balverlies konden we geen grip krijgen op lopende mensen bij Peize 2. Na een paar keer goed ingrijpen van onze achterste linie bleef de tegen goal uit. Er werden veel standaard situaties weggegeven, waardoor Peize 2 gevaarlijk kon worden. Uit een corner kon de bal opnieuw worden binnengebracht waarna de spits van de tegenstander simpel binnen kon schieten, 1-0...
Zijn we dan nu wakker? De boel werd opgezweept, maar nog geen 5 minuten later ontsnapten wij aan een nog grotere achterstand. De draad werd opgepakt en er kwam weer meer voetbal in de ploeg. De keeper van de tegenstander werd een paar keer getest en kansen werden gecreëerd. Na een lekkere actie van 'Jeffa' Reitsma besloot hij de bal met gevoel op goal te schieten, en hoe! De bal zeilde over de keeper tegen de touwen, 1-1!!!!!
Een belangrijke goal in een moeilijke fase. We bleven rustig en stonden positioneel beter dan de eerste minuten. De bal ging rond en met de snelheid van 'Lee Beesje' Faber werd hij vaak de diepte ingestuurd. Het onderdruk zetten van de verdediging leidde tot een 1op1 situatie met de keeper, 'Lee Beesje' omspeelde hem en ronde koelbloedig af, 1-2!!!! Wat heerlijk, een achterstand zo snel ombuigen. Peize kreeg nog wat kansen, maar onze goalie 'Evers' Hibbe stond weer op de goede plek. Vijf minuten voor rust kreeg FVC 2 nog een corner, een perfecte bal viel langzaam op het hoofd van 'Piro' Peres en hij kon overtuigend raak knikken, 1-3!!!!
Er werd rustig naar de rust toe gevoetbald om energie te besparen voor de tweede helft.

De vreugde was groot, maar het besef dat we er nog niet waren was gelukkig ook aanwezig. De boel aanscherpen en nog 45 minuten alles geven.

De tweede helft begon waarin beide teams een aantal wissel hadden doorgevoerd. Wij moesten de controle oppakken en vooruit gaan voetballen, maar zo dacht Peize 2 ook. Met een aantal counters vonden wij de weg naar de goal en uit een paar gevaarlijke steekballen kwamen grote kansen. Na wat aanhoudende druk van Peize 2, waarin niets werd gecreëerd kwam FVC 2 er op snelheid uit. 'Lee Beesje' omspeelde zijn tegenstander, kapte even later nog een verdediger uit en schoot feilloos raak, 1-4!!!! De wedstrijd was gespeeld. Er werd vrijwel niets meer weggeven en vlak voor tijd vonden de spelers van Peize 2 het ook wel goed!
Het eindsignaal klonk en de vreugde barste los!
Wat een heerlijk gevoel, overtuigend gewonnen en over twee wedstrijden terecht gepromoveerd!

Één groot feest wat begon in de box, werd doorgezet in de bus en eindigde in de binnenstad bij Café Fabertje!
Z'n feest kan ook alleen bij zo een fantastisch team, stuk voor stuk top mensen van selectie tot technische staf en van supporters tot sponsoren!

Grensrechters van FVC 2, ondersteunde spelers van de A's en het 1e elftal ook jullie bedankt!

Na al een fantastisch seizoen is dit de aardbei op de.... of niet 'Keita' Jesse?? GEFELICITEERD BOYS! ??????