3 - 1

FVC JO9-2

Onder 9 zaterdag, JO9-2, 1e klasse 09

25 februari 2017 10:30

Kwart voor 10 treffen Nils en ik, Paul en Rico bij Fc Harlingen. Gezamenlijk lopen we door de regen, kou en harde wind naar de kantine. Terwijl Paul en ik aan een heerlijk warm bakkie koffie zitten, komen langzaamaan meerdere ouders de kantine binnen voor een warm bakkie koffie. En onze toppers van FVC JO9-2? Hoe verrassend, die zijn al aan het voetballen (door weer en wind) op het trainingsveld.

Nadat onze spelers zich hebben omgekleed en een peptalk hebben gekregen van Paul, weten ze niet hoe snel ze op het voetbalveld moeten komen. Daar aangekomen beginnen we natuurlijk eerst met onze vertrouwde warming up. Om half 11 klinkt het startsignaal en is de 1e wedstrijd in de 1e klasse is  begonnen. De 1e helft ging aardig gelijk op met kansen over en weer. Er werd gevochten om de bal en om elke meter (kunst)gras. Helaas belandde een ongelukkige hoge onhoudbare bal, halverwege de eerste helft, in onze goal. Ondanks deze tegenslag en de kou, gingen de koppies niet naar beneden, maar werd er gewoon een tandje bijgezet. Hierdoor werden er een aantal mooie kansen gecreëerd, waarvan 1 jammer genoeg op de verkeerde kant van de paal terecht kwam.

Na een welverdiend bekertje limonade en enigszins opgewarmd te zijn van de kou weten de spelers wederom niet hoe snel ze op het voetbalveld moeten komen. We zijn aan de 2e helft begonnen en naar mijn idee werd er meer op de helft van Fc Harlingen gespeeld, maar de gelijkmaker bleef uit. Totdat een corner via de tegenstander in hun eigen goal belande. Daar is de verdiende gelijkmaker. Na een paar goede reddingen van onze verkleumde keeper, werden er helaas nog 2 goals gemaakt door de fysiek iets sterkere Fc Harlingen spelers en eindigt de wedstrijd in 3-1.

Als ik zo op de wedstrijd terugkijk zijn beide teams aardig aan elkaar gewaagd. FVC JO9-2 kan verrassend goed meekomen en doet niet voor Fc Harlingen JO9-1 onder. Met de wetenschap dat Fc Harlingen JO9-1 al een jaar ervaring heeft in deze klasse en de meeste spelers van hen een kopje groter zijn, kan ik alleen maar vol lof en trots zijn over hoe FVC JO9-2 deze wedstrijd heeft gespeeld. Op naar de volgende wedstrijd.