FVC Privacyverklaring

3 juni 2018 9:00

Marcel Rijpstra

De afgelopen tijd heb je vast veel e-mails en andere berichten ontvangen van bedrijven en App’s die je gebruikt over de AVG, De Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt. In Nederland vervangt hij de Wbp (Wet Bescherming Persoonsgegevens) en het nieuwe wetgevende instrument betekent vooral dat de inwoners van Europa vergaand beschermd worden. Prettig misschien voor de personen zelf, maar een crime voor de bedrijven en instanties die hiermee om moeten gaan.

Dat komt natuurlijk ook omdat het allemaal nieuw is en nog niet bekend hoe een en ander gaat (uit)werken. Het is wel duidelijk dat veel bedrijven zich al indekken voor deze nieuwe bindende regeling, want de boetes zijn enorm hoog. De nieuwe AVG ging in op 25 mei jongstleden en ook al hebben verenigingen nog twee jaar respijt voor de invoering ervan, is FVC aan de slag gegaan en heeft haar privacyverklaring opgezet en vastgesteld.

Niet alleen onze leden, maar ook vrijwilligers en anderen die betrokken zijn bij de club kunnen zien wat wij met hun persoonsgegevens doen en waarvoor we deze gebruiken. Het moge duidelijk zijn dat het ten eerste gaat om registratie van leden die lid worden om bij onze club te kunnen voetballen. Maar het gaat ook om de gegevens van vrijwilligers in hun verschillende functies bij de club en wat te denken van foto’s en beelddragers die de club gebruikt. De AVG gaar hier ver in en dus moet een dergelijke verklaring duidelijkheid geven over al dit soort zaken.

De FVC Privacyverklaring staat inmiddels online bij de Ledenadministratie en de zaken die daarin worden beschreven zijn (zo veel mogelijk) aangepast aan de inhoud van dit document. Dat geldt ook voor de website waar wij ook vragen naar en gebruik maken van persoonsgegevens. Maar het gaat ook om het versturen van e-mails met gegevens die anders moeten worden behandeld. Als bij een bedrijf het personeel er al enorm aan moet wennen dan zal dat voor onze vereniging, die gerund wordt door vrijwilligers, niet anders zijn. Mocht je na het lezen van de verklaring nog vragen hebben dan horen wij dat graag en kun je die schriftelijk stellen via privacy@frieschevoetbalclub.nl.

Delen

Lees meer over:
FVC Nieuws FVC Privacy

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!