"Als teammanager ben je hun voorbeeld"

8 april 2021 16:15

Marcel Rijpstra

Een voetbalclub kan niet zonder teammanagers, zoals de KNVB ze stellig noemt. In de volksmond worden ze nog steeds leiders genoemd en soms gekscherend met een lange ij. Volgens teammanager Jorrit Visser is dat laatste echt niet het geval. Het is maar net hoe je er in staat en hoe je het aanpakt. Het gaat volgens hem vooral om positieve aandacht en het af en toe versturen van berichten via de teamgroepsapp. Is deze taak echt zo eenvoudig waarvan menigeen denkt dat het (te) veel eigen tijd opslokt? Een gesprek met de teammanagers van FVC JO10-2.

Jorrit, de vader van Just, en Bert Kobus, de vader van Djurre, hebben dit seizoen gezamenlijk het leiderschap over het team. Vorig seizoen waren ze ook al teammanager, maar dan alleen. Beiden zijn ze het erover eens dat het in je eentje veel pittiger is, maar niet onoverkomelijk. Met z’n tweeën ben je minder kwetsbaar ook al verdeel je de taken. Zo doet Jorrit vooral de voorbesprekingen en het tactische deel en Bert de wissels, de verslagen en statistieken. Beide hebben ze zelf voetbalervaring, maar zonder kun je ook teammanager zijn.

Aandacht

De heren zijn nu dit seizoen een team, maar kennen elkaar al vijf jaar via de school van de kinderen. Ze hebben aan het begin van het seizoen wel (onderlinge) afspraken gemaakt, maar die zijn niet zwart wit en dus plooibaar. Het is wel makkelijk als je een beetje hetzelfde denkt over de aanpak en dat je elkaar ligt. Hun credo is vooral veel aandacht geven en een groot voorstellingsvermogen. Daarbij zijn positief ingestelde teammanagers een voorbeeld voor de spelers. Een verliespartij blijft natuurlijk vervelend, maar kan dan gemakkelijker gerelativeerd worden.

Ze beschrijven het team als een hechte en collectieve groep. Jorrit kent de meeste spelers van het team eigenlijk al vanaf de mini-pupillen. Met die kennis en de positieve instelling is het ook makkelijk(er) om ze aan te spreken op de gemaakte keuzes. De heren vinden het hartstikke leuk om betrokken te zijn bij de sport/hobby van hun kinderen, het team en de club. Bert is ZZP’er en vind het leuk om daar iets naast te doen. Jorrit geeft aan dat hij is gevraagd om teammanager te worden en ook omdat hij goede herinneringen heeft aan zijn pa die altijd uit en thuis mee ging naar zijn wedstrijden heeft hij ja gezegd. Het is ook belangrijk om (op deze manier) maatschappelijk betrokken te zijn.

Zoals in de aanhef gemeld vindt Jorrit de taak van teammanager verwaarloosbaar. In de week stuur je een app wanneer en waar de wedstrijd is en als die is gespeeld geef je de uitslag door. Daar komt natuurlijk meer bij kijken dan dit, maar ook dat heeft te maken met je instelling en hoe je er mee om gaat. Als je er plezier in hebt dan is je inzet op die zaterdag vrijwel alleen maar genieten, ook voor het team. Dat blijkt eens en te meer uit de prachtige (wedstrijd)verslagen op onze website die dit ook weergeven. Bert vindt het een aanrader voor teammanagers om dit ook te (gaan) doen. Het is leuk voor de spelers, ouders, supporters en geeft reuring aan het team en de club.

Leermethode

Sinds dit seizoen gebruikt ook hun team VTON, de leermethode die FVC voor haar jeugd volgt. Ook FVC JO10-2 gebruikt dit, ook al staan er volgens de heren (te) veel onderwerpen in voor de leeftijd (gemiddeld negen jaar) van hun spelers. Maar gebruikt wordt het zeker, want het is een zeer goede basis voor de trainingen en wedstrijden. Dat van die wedstrijden geen stand meer wordt bijgehouden vinden ze jammer. Ze vinden de visie erachter van de KNVB begrijpelijk, maar kampioen worden is natuurlijk leuk en iets om naar te streven als doel naast veel plezier.  

Waar het 4-fasenvoetbal eerst alleen voor de mini-pupillen was heeft de KNVB dit nu ook ingesteld voor jeugdteams t/m de JO12 categorie. In het seizoen worden vier poules afgewerkt in plaats van twee. Tussendoor hebben de spelers ook enkele weken geen wedstrijden en op basis van behaalde resultaten worden ze weer op (eigen) niveau ingedeeld voor de volgende fase. Ook hier snappen de heren het idee, maar langer op een niveau voetballen om gaandeweg beter te worden was ook een doel maar dan voor de langere termijn. Door de maatregelen is er van het fasen voetbal weinig terecht gekomen.

Afspraken

De taak van de teammanager is ook het (hopelijk binnenkort weer) ontvangen van de tegenstander op ons eigen sportcomplex en deze wegwijs maken naar de box en het veld, zo is hun mening. Het is weer dat aandacht geven waardoor alles soepeler verloopt. Het is ook belangrijk om (vooraf) afspraken te maken, zowel binnen het team, als ook elke zaterdag met de leiders van de tegenstander. Hierdoor voorkom je mogelijke problemen tijdens de wedstrijd. Als je dik voor staat is een patatopstelling leuk voor de spelers, maar kan bij ouders vraagtekens oproepen.

Op de vraag waar meer aandacht naar uit mag gaan noemen ze het gastheerschap op ons complex. Het zou mooi zijn als iemand daar de gasten ontvangt en verwijst naar de commissiekamer, box en veld. Ook voor toekomstige teammanagers zou het goed zijn om deze de eerste (paar) keer te begeleiden. Dit geldt eveneens voor de kantinedienst die ouders moeten draaien eens in de paar weken. Even wegwijs maken achter de bar en in de keuken en training op de kassa.

Delen

Lees meer over:
FVC JO10-2 FVC Teammanagers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!