André Zeldenthuis langer bij FVC

29 maart 2021 18:00

Marcel Rijpstra

Het volgende persbericht is verzonden aan de media.

LEEUWARDEN – FVC en André Zeldenthuis, de keepertrainer van beide eerste senioren selecties en de JO19, hebben ook hun verbintenis met een nog jaar verlengd. Vorige week werd dit ook al gemeld over de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen seizoenen. Helaas is corona op beide seizoenen van invloed geweest en de hoop wordt dan ook uitgesproken dat er in seizoen 2021-2022 weer of meer als vanouds kan worden gevoetbald.

André laat weten dat de reden dat hij zijn verbintenis bij FVC heeft verlengd ondermeer is dat er veel potentie in de keepers zit. Zowel bij FVC 1 (zon) als FVC 1 (zat) en tevens zit er echt talent aan te komen vanuit de jeugd. Buiten dat is het prettig werken met de hoofdtrainers van beide selectieteams. Ook vindt hij dat de club de juiste richting is ingeslagen en met een goede toekomst visie!

FVC geeft nogmaals aan dat ter voorbereiding op het nieuwe seizoen beide selectieteams van de zondag en zaterdag elk versterkt zullen worden met meerdere eigen jeugdleden. Anders dan spelers van buiten de club te halen wil FVC juist haar eigen leden de kans geven om in een eerste team te spelen. Daarbij hebben ze sinds dit seizoen de keus om op zaterdag of zondag te spelen en dat geldt ook voor de spelers van recreatieve - en vriendenteams.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de (onlangs gestarte) eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse.

Bron: Bestuur
Delen

Lees meer over:
FVC Keepers FVC Senioren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!