Verslag dag 2 (14 mei) Denemarken jeugd D&C

14 mei 2016 22:00

Marcel Rijpstra

Het is 6:06 uur als een mobiele telefoon op de zaal een subtiel deuntje speelt. Niet dat het veel uithaalt, want er komt helemaal geen beweging in de verduisterde zaal. En het was gisteravond, eh vannacht, niet eens laat. Om 1:00 uur was iedereen stil en de meesten zelfs al in slaap. Gezien mijn ervaring met dit soort reisjes een unicum. Helemaal geen waarschuwingen, keer op keer. Voorbeeldige kinderen kan ik de ouders vertellen, bij het slapen gaan bedoel ik dan.

Op een gegeven moment gaat het licht aan en dan nog bijna geen beweging langs de kanten van de zaal. En toch moeten we om 7:00 uur bij het hoofdgebouw zijn voor het ontbijt. Ook die melding doet niet zoveel, oké we wachten gewoon even af. En dat werkt wel, de heren bepalen zelf wanneer ze opstaan en om kwart voor zeven staan de meesten klaar om te vertrekken. Het is niet ver lopen en de deur van het auditorium is dan ook nog niet open. De man die alles klaar zet ziet de meute staan en kijkt verschrikt op de grote klok aan de muur: gelukkig, het is nog geen tijd.

Het ontbijt is ook weer een buffet waar van alles te verkrijgen is. Broodjes, beleg, corn flakes, Deense chocolade vlokken in de vorm van zeer dunne plakjes chocolade die je zo op je brood kan leggen. Wel zo handig kan ik zeggen, want het morst nauwelijks. Daarnaast natuurlijk allerlei soorten drinken welke bij het ontbijt horen. Het ontbijt is vrij Nederlands schijnt het, want er wordt goed gegeten.

Op het sportcomplex aangekomen is FVC 4 het eerste team welke aan de bak moet. Ze zijn nog niet zo lang aan het voetballen of de eerste aangekondigde regen komt uit de lucht vallen. Als FVC 3 even later start wordt de regen heviger en de spelers zijn flink nat. Ondertussen bouwt de begeleiding de ‘FVC Clubtent’ op het terrein. Twee partytenten met oranje (?) daken worden naast elkaar gezet en verbonden en de tafel, koelkast en andere spullen worden in de tent gezet. Daarna al het eten en drinken, zodat we tussen de middag de spelers kunnen voorzien van de lunch. Nog even de stroomaansluiting regelen met haspels en ook de warme zaken kunnen bereid worden.

Alles bij ons loopt op rolletjes, alleen blijkt dat de organisatie gisteravond door ‘no shows’ het wedstrijdschema heeft omgegooid en FVC 1 en 2 die eigenlijk later moesten starten om 9:00 uur een wedstrijd hadden. FVC liep op dat moment toevallig langs het veld en dus snel het presentatiepak uit en spelen. Voor FVC 1 zat er niets anders op dan de wedstrijd te herplaatsen naar een later tijdstip. Toch handig als we even waren ingelicht, enfin het is weer opgelost. We gaan hier niet de wedstrijden bespreken, want de belevingen buiten het veld zijn veel te interessant om niet te melden. De uitslagen kunnen jullie overigens zien op www.tonderwhitsunthrophy.dk.

De genoemde FVC Clubtent is een schot in de roos. Een handig verzamelpunt op het grote complex en heel handig voor het (voor)bereiden van het warme en koude eten en drinken. Om de beurt komen de teams langs om lekker te eten en te drinken. Zonder de anderen te kort te doen staat onze horecaman Hans zijn mannetje en vist hij ervaren de knakworsten uit de hotpot om deze steeds weer nauwkeurig op bolletjes te laten landen waarna de saus kan worden toegevoegd. Ook de belegde broodjes, maar ook met pastachoca of pindakaas vinden gretig aftrek. Daar dan nog wat drinken bij en de maag van de jeugd is weer tevreden. Nou ja, als toetje c.q. tussendoortje nog een mars of snicker en ze zijn helemaal content. Ook kunnen ze constant limonade , water en kleine snoepjes krijgen.

Rond het middaguur is het weer een stuk beter geworden. De grijze wolken zijn opengetrokken en de zon schijnt er regelmatig tussendoor. Het is dan direct een stuk behaaglijker en het grasveld bij de FVC Clubtent wordt gebruikt als picknick veld of als voetbalveldje of stoeiruimte. Het is prachtig om te zien hoe alle spelers van de verschillende categorieën met elkaar omgaan. Ook ons oude/nieuwe lid Max, die de week voor vertrek lid is geworden en waarvoor we deelname nog konden regelen, vermaakt zich prima. Ook tussen de spelers en de begeleiding is een unieke chemie merkbaar, een echte FVC familie op sportvakantie zullen we maar zeggen. De meeste vaders met hun zoon of zonen ook even op de foto gezet, prachtig.

Aan het einde van de middag besluiten de weergoden dat ze toch nog wat kwijt moeten en worden de teams weer verrast met een bui. Deze keer niet zo erg als in de ochtend, maar de nog spelende leden zijn wel weer nat. In het begin vonden we het erg warm in de zalen waar we slapen, maar vandaag is dat in ons voordeel want de natte kleren kunnen hier mooi drogen. Als iedereen weer in de school is aan het einde van de middag worden de eigen kleren aangedaan. We gaan om 19:00 uur eten in het auditorium en deze keer staat er rijst met kip in saus en rauwkost op het menu. De worteleter van gisteren neemt nu alleen rijst. Iets later heeft hij opeens toch de kip in saus op zijn bord en eet hij het voorzichtig op. De ouders kunnen dus gerust zijn, er is enig warm eten naar binnen gegaan.

Na het eten even uitbuiken, althans voor sommigen. Buiten de zalen klinkt muziek uit de meegebrachte muziekbox en op het grasveld is een combinatie van D- en C-spelers aan het ……… juist ja, voetballen. Omdat het zwemmen gisteravond niet door kon gaan vanwege de latere aankomst en daarna het eten en inkwartieren gaan wdat nu vanavond doen van 22:00 tot 23:00 met alleen de FVC’ers. We zullen het beleven en zien of dat de af en toe zichtbare vermoeidheid zal vergroten, zodat ze zich straks weer op tijd neergeven. Op naar morgen voor de derde dag van dit nu al fantastische weekend.

Tot morgen.

Delen

Lees meer over:
Internationaal toernooi 2016

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!