Wedstrijdverslagen

Inleiding

Jan Efdé van Copy Service Leeuwarden (is nu CSL Digitaal) zegt: "Ik maak een boekje van dien verslagen (G)Rapke en dou must even een inleiding skrieve".

Ik zei: "(G)Rapke in boekvorm? Als ik die ongeveer 100 verslagen nou es print uit mijn postvak mapke Grapke en we doen er linksboven een nietje in of een elastiekje dur omheen? Su klaar!" Ongelooflijk", zegt Jan, "Dast stou de seun bist van Riemer (Rapke), de beste typograag/handzetter van de helaas ook ter ziele Handelsdrukkerij 1874".

Jan is de directeur van CSL Digitaal die destijds met mij en de nog veel beroemde Pierke Alma in FVC 1 speelde. Als opkomende rechtsback, razendsenl, niet af te stoppen, wel 86x in een wedstrijd. Alleen die ene wedstrijd toen in de jaren 70, in de derby tegen Rood Geel, had ie 85x moeten opkoomen want de snelle linksbuiten van Rood Geel Jan Hospes scoorde in de laatste minuten de 1-2. Trainer Kitze de Groot gooide na de wedstrijd die waterzak zo krachtig tegen het plafond dat die afdruk er nog in staat.

Deze inleiding schrijf ik dinsdag overdag, even niks te doen op het werk, en dus niet als Bacchus de Romeinse God van het Bier op de zondagavond. Dit is een serieus iets. Jammer genoeg is het boek (G)Rapke niet een paar weken eerder klaar, want ik had met mien danspaskes op de Gala avond van het Boekenbal zeker niet misstaan tussen Carmiggelt en Drs. P.

Ik vind het een prachtig boek Jan, heel erg bedankt!
Volgens mij, Jan, hèst vroeger in opleiding weest bij die Typograaf/Handzetter van de Handelsdrukkerij 1874 genaamd Rapke en dat is geen

(G)Rapke!

Klik hieronder op de afbeelding rechts voor het voorwoord van Karel Willemsma.
Grapke     Voorwoord Karel Willemsma
Eerste druk 2010 (foto CSL Digitaal, boekdruk Brandsma Offset Ferwerd B.V.)
Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!