Verslag jubileumweekend

Het was fantastisch, geweldig, super!

De kantine is weer opgeruimd, de Wiardahal is weer een sporthal en de vele stemmen en muziek zijn verstomd. Het jubileumfeestweekend van FVC zit er op en we kunnen terugkijken op een weekend waar superlatieven van toepassing zijn. Wat een geweldige sfeer! Wie je ook sprak, allemaal waren ze het erover eens: dit was weer als vanouds FVC. Ook op de sociale media komen de vele bedankjes en waarderingen binnen voor alle onderdelen van dit prachtige weekend. Waar een club van 500 leden groot in kan zijn. Een prachtige club met een DNA dat voor altijd in je systeem zit.

Receptie

Het Jubileumweekend van het honderdjarige FVC begon vrijdagmiddag om 17:00 uur met de receptie voor genodigden. Aanwezig waren leden, vertegenwoordigers van zusterclubs, de KNVB, bvSport en de wethouder. Tijdens de receptie hield de voorzitter Atte Haagsma een toespraak over 100 jaar FVC en kreeg hij uit handen van Marcel Rijpstra het allereerste exemplaar van het Jubileumboek. Naast andere cadeaus kwam de KNVB met een grote en welbekende oranje KNVB vlag waar ‘FVC 1919 – 2019’ op staat.

Fototentoonstelling

Op de vrijdag en de zaterdag van het weekend konden (oud) leden en belangstellenden een bezoek brengen aan de fototentoonstelling van FVC 100 jaar in de sporthal Wiarda. Het initiatief van Lammert Meijer werd door hem en zijn familie uitgewerkt en voorbereid. Al vanaf vrijdagochtend zeer vroeg waren de vrijwilligers bezig om dit idee gestalte te geven en werden vele pallets en pakpapier gebruikt om de wanden te maken waar de foto’s op konden hangen. En dat waren er maar liefst meer dan 1.000 dus genoeg te zien van het FVC van vroeger en van nu. De bezoekers vonden de tentoonstelling overweldigend en verschillenden pinkte een traantje weg bij het zien van oude herinneringen. Het zal ook gekomen zijn van de geweldige sfeer die er was om dit met z’n allen te doen, als vanouds hoorde je vaak. Inmiddels weten we dat de verkoop van de ingelijste foto’s het fantastische bedrag van € 5.338,93 heeft opgebracht voor de Stichting Evi.

Jeugdspel

Diezelfde tentoonstelling werd ook gebruikt voor een jeugdspel op de vroege zaterdagmiddag. In koppels van drie werden jeugdleden met de armen aan elkaar gebonden en moesten ze via een plattegrond nummers vinden. Deze nummers moesten ze dan in de juiste volgorde zetten via kaartspel symbolen. Met die code konden ze dan een kluis openen waar weer een volgende kaart in zat met een te kraken code waarmee de volgende en laatste kluis open ging. Daarin zat dan een toeter in waarmee ze de behaalde tijd konden stil zetten.

Reünie

Op de zaterdagmiddag begint om 16:00 uur de reünie en ver voor die tijd melden zich al de eerste oud leden. Van heinde en ver komen ze om hun oude voetbalmaten te ontmoeten en club te bezoeken. Na zich te hebben aangemeld krijgen ze een naambordje op, zodat ze snel(ler) zijn te herkennen. Het wordt al gauw druk en de meer dan 300 aanwezigen zorgen voor een verstopping in het sportcafé, maar wat is het gezellig. Oude bekenden vallen elkaar in de armen of spreken uit dat hij of zij niet veel is veranderd. ‘Zonder naambordsje had ik dei oek wel herkend’ is dan de uitspraak. Het is mooi om te zien dat de oud leden nog steeds FVC´er zijn en dat is ook wat Ronald Kramer in zijn toespraak beschrijft. Het warme bad waarin hij terecht is gekomen en de verbintenis met de club die er altijd is. Hij beschreef later op sociale media het huidige FVC van nieuwe frisse gezichten en de vertrouwde loyale bekenden die de club onvoorwaardelijk clubliefde geven en in dit fantastische weekend bijvoorbeeld laten zien waar dat toe leidt. Conclusie: dat warme bad is er nog steeds.

Daarna neemt voorzitter Atte Haagsma het woord en meldt hij dat we vandaag verscheidene mensen gaan eren vanwege hun bovenmatige inzet voor de vereniging. Hij roept achtereenvolgens de volgende vrijwilligers naar voren: Ineke de Vries, Harm Zwerver, Rudolf Das, Remmie Miedema en Harry den Iseger. Zij worden allen benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ en ontvangen een ingelijste oorkonde en later nog een speldje.

Om 18:00 uur staat er voor de (oud) leden een heerlijk buffet klaar aan twee kanten van de kantine. Met wel zes soorten salades en warme gerechten zoals verschillende soorten pasta’s, bami en nasi en natuurlijk de sauzen die daarbij horen. Iedereen doet zich tegoed aan het overheerlijke eten en daarna bezoeken velen de fototentoonstelling.

Feestavond

Om 20:00 uur is het dan tijd voor de feestavond van dit jubileumweekend. Het grote(re) gedeelte van de sporthal is aangekleed als feestzaal en heeft naast een groot podium ook een uitgifte gedeelte voor het drinken, statafels en ballonnen in de FVC-kleuren. Daarnaast staat er een zogenaamde ‘photo booth’ waarin de aanwezigen met attributen zoals bijvoorbeeld hoeden en brillen pasfoto’s konden laten maken met daaronder het FVC Jubileumlogo. Op het podium stond de coverband Stageline die fantastische nummers speelden en zongen. Als wat later de aantallen bezoekers binnenstromen gaan ook al gauw daarna de voetjes van de vloer tot flink na twaalven. Een fantastische avond voor alle aanwezigen.

´The day after´

En dan is het de volgende morgen en besef je wat een prachtig jubileumweekend we hebben gehad. Alle onderdelen zeer geslaagd en volledig succesvol. En de sfeer op alle evenementen was inderdaad als vanouds, dat FVC - en familiaire gevoel, dat gevoel dat je bijna niet kunt uitleggen maar wel voelt. Die verbondenheid met de club, de leden en vrijwilligers. Onderdeel zijn van een vereniging, club, familie hoe je het ook maar wil noemen en met elkaar iets bereiken door je in te zetten voor die organisatie. Normaal gesproken het ‘reilen en zeilen’ van de club en het mogelijk maken van voetballen voor de leden en ook nevenactiviteiten organiseren. En bij speciale evenementen zoals deze die extra inspanning om er met z’n allen een succes van te maken en dat slaagt dan ook fantastisch.

Jazeker, ik ben (en met mij zo velen) trots om onderdeel te zijn van deze prachtige club. Op naar het Jubileumjeugdtoernooi op 1 en 2 juni, waar we nog (meer) vrijwilligers nodig hebben om ook dit evenement te laten slagen. Dus geef je op bij de toernooicommissie. Bedankt. 

Foto's van het jubileumweekend binnenkort op de website.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!