Fototentoonstelling

Als onderdeel van de festiviteiten rond het 100-jarig jubileum van FVC is er ook een fototentoonstelling. Deze expositie is op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei in sporthal Wiarda en gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Bekijk hier de foto’s van spelers, teams en vrijwilligers uit verschillende tijden van de club. De tentoongestelde foto’s zijn ook te koop.

De fototentoonstelling is ingedeeld in decennia en vanaf het oprichtingsjaar 1919 tot heden. Een extra decennium bestaat uit een selectie van de foto’s die Lammert Meijer de laatste tien jaar heeft gemaakt. De ingelijste foto’s kun je kopen en de opbrengst daarvan gaat naar de Stichting Evi. Stichting Evi heeft als doel: ‘Ouders zorgeloos laten zorgen’’. Details over de aankoop en afhandeling van de foto’s volgen later.

Vrijdag 10 mei
17:30 - 22:00 uur Fototentoonstelling FVC 100 jaar (sporthal)

Zaterdag 11 mei
17:30 - 00:00 uur Fototentoonstelling FVC 100 jaar (sporthal) 
============================================================================

Jubilerend FVC schenkt € 5.338

LEEUWARDEN – Afgelopen weekend vierde voetbalvereniging FVC haar 100-jarig bestaan met allerlei festiviteiten. Naast een receptie met de uitreiking van het jubileumboek, een reünie met buffet voor (oud) leden en een feestavond met live muziek in de Wiarda sporthal ook een overweldigende fototentoonstelling met meer dan 1.000 foto’s van FVC door de jaren heen. Deze ingelijste foto’s werden ook verkocht tegen elk aannemelijk bod en deze actie heeft precies € 5.338,93 opgebracht voor het goede doel.

Dit doel is de Stichting Evi die ouders zorgeloos laat zorgen. Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, over overnachtingskosten of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. Die zorgen kun je er op zo’n moment ook niet bij hebben. Stichting Evi werft fondsen om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker.

De fototentoonstelling was een initiatief van Lammert Meijer en hij heeft dit met zijn familie uitgewerkt en voorbereid. Tezamen met vele vrijwilligers is de fototentoonstelling over FVC in een gedeelte van de sporthal opgezet en er kwamen vele leden en bezoekers een kijkje nemen en foto’s kopen. 

Bij het in beeld brengen van de historie van FVC zagen ook de reünisten foto’s van vroeger met hun oude voetbalmaten die ontbraken in hun persoonlijke archief. Maar ook de recentere foto’s vonden gretig aftrek en dit alles heeft geresulteerd in dit fantastische bedrag.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!