Kantine

Ook voor de kantine heeft FVC vrijwilligers nodig. De kantine is belangrijk voor leden en bezoekers. Het is fijn dat je een bakkie koffie kunt halen en even op kunt warmen.  Even gezellig een praatje maken met de ouders van het team waarin je kind speelt. Misschien zo’n lekkere gehaktbal halen die je al ruikt als je binnen komt lopen. Met elkaar kunnen we dit bewerkstelligen en ervoor zorgen dat de kantine in bedrijf is. En dat gaat het beste als we de openingstijden onder elkaar verdelen.

Via dit bericht willen we graag uitleggen op welke wijze FVC vrijwilligers inzet en hoe de indeling tot stand komt. Zoals bekend is FVC van mening dat leden en ook ouders/ verzorgers van jeugdleden een steentje moeten bijdragen aan de taken binnen de vereniging. Voor de kantine worden daarom teams ingeroosterd voor bepaalde data en tijden met het verzoek om 2 a 3 ouders te leveren voor de dienst.

Het streven is om datum en tijdstip zo in te delen dat het betreffende team thuis speelt rond die tijd. Omdat de tijden van de wedstrijden nogal eens wisselen, wordt er niet meer dan drie weken vooruit ingepland. De indeling van de diensten zijn:

  1. Van 08:00 tot 10:30 uur
  2. Van 10:30 tot 13:00 uur
  3. Van 13:00 tot 15:30 uur
  4. Van 15:30 uur tot het einde        

Het kan zijn dat soms de dienst afwijkt van deze standaardtijden!

Over het algemeen lukt het vrij redelijk om twee a drie vrijwilligers per team bereid te vinden om de kantinedienst van 2,5 uur te draaien. De meesten vinden het  leuk om te doen en pakken al snel de volgende dienst van het team ook op.Het is ook leuk om zo samen met de ouders van het team dit te doen en zo elkaar (nog) beter te leren kennen. Daarnaast voelt het ook goed om iets voor de club te betekenen.

Een jeugdteam (elftal) zal gemiddeld een (1) keer in de vijf weken ingeroosterd worden. Dat betekent niet dat elke ouder dan ook een keer in de vijf weken moet staan. Er zijn immers minimaal 12 spelers per team. Als je drie ouders per keer rekent dan heb je 12 gedeeld door drie is vier diensten die je als team kunt vullen. Dan zou je in principe niet meer dan een keer per seizoen  2,5 uur in de kantine hoeven te helpen per ouder. De jongsten hebben minder spelers per team maar worden dan ook minder vaak ingeroosterd, omdat deze teams in de ochtend spelen en er dan meer teams zijn om in te roosteren.

Naast de diensten op zaterdag hebben we ook inzet nodig tijdens trainingsuren en op de zondag als de senioren spelen. Heb je hier belangstelling voor en best nog wat uurtjes over, laat het dan weten. Dit geldt ook voor mensen die op zondagmiddag (13:00 tot 17:30 uur), wanneer het eerste thuis speelt, in de keuken willen helpen.

Commissie Kantine

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!