Mannen zondag, 1, 1e klasse F

2 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Migchelbrink, H.

Ik denk Erica is wat minder sterk dan vorig seizoen, maar soms moet ik het denken aan anderen overlaten. Kelvin Jager vertrok naar een vriendenteam en die bezeten aanvoerder is gestopt en bovendien mis ik assistent trainer Jeuring die al voor de bespreking 67 pilonnen uitzet en de hesjes verdeelt en tijdens de wedstrijd alleen maar heen en weer loopt in de 5 meter ruimte voor de dug out en bleef het alleen maar bij lopen maar zijn aanwijzingen liegen er niet om, of is hij hoofdtrainer.

Jeuring is er niet vandaag, moest achterblijven in Erica. Ik denk daar zit een vrouw achter, kan niet anders want deze gast is zo fanatiek met voetbal. Ik zei het al oppassen, huisvader, voor de kleine zorgen, niks mis mee. Trainer Claus Boekweg kan het zelf aan. Een geweldige staat van dienst als speler van FC Groningen als voorstopper, dus achterin moet het wel goed staan bij Erica.

De 1e de beste aanval van FVC in de 1e minuut en Robin Hollander met een harde schuiver laat doelman Joost Schrik en heel Erica schrikken 1-0. Over links een Erica aanval bij de cornervlag, een harde voorzet, een inkomende speler stapt over de bal, chaos bij FVC achterin en bij de 2e paal Rick Tubben die vrij inschiet 1-1 in de 6e min. 10 minuten lang een FVC met kansen. Kalvin Robert op de benen van de keeper, Rick van Loon schiet te laat na een pass van Omar Wijnja, Martijn van Hijum die wel of niet terecht wordt terug gevlagd en een vrije trap van Hoen welke tot corner wordt verwerkt. Uit Hoens corner kopt Omar Wijnja fraai raak 2-1 in de 16e min. Weer geklungel achterin bij FVC in de 29e min en de altijd attente Robert Torenbosch mist deze kans niet 2-2.

De 2e helft FVC met iets meer en de beter kansen, maar uit de tegenstoten van Erica kan zo een goal vallen ware het niet dat onze keeper Sander Schaafsma goed de duimen achter de bal heeft en de kop ook. Ben benieuwd hoe het komend weekend gaat worden uit bij VKW. FVC traint deze week voluit en de laatste training op vrijdag duurt tot na middernacht.

Oktoberfest a la Bayern komende vrijdag in ons Sportcafé. Zo goed voetballen kunnen we wel niet als Bayern maar die pullen achterover slaan veel beter. En als we dan ook nog bij VKW te Westerbork weten te winnen is het helemaal feest, want dan eindigen we net als vroeguh weer in die kroeg / disco int centrum van Westerbork waar Drewes Jansen zat te janken dat ie naar huis wilde en waar mijn zoon Riemertje van 9 jaar als 1e uit die spelersbus vloog om met 1 gulden die gokkast leeg te halen waar die Drentse boeren de hele middag 100 piek hadden ingegooid.