2 - 5

FVC JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 03

25 mei 2016 18:30

De competitie is nog niet voorbij, maar FVC E1 heeft in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap weten veilig te stellen. Met zes doelpunten van FVC-zijde wordt het uiteindelijk 2-5 en kan er een feestje worden gevierd.

De aanwezig supporters zullen het beamen, het was een zeer spannende wedstrijd die E1 halverwege de tweede helft naar zich toe trok. In de eerste helft ging het spel eerst gelijk op, al waren de spelers iets meer op de helft van Stiens te vinden. Met een fraaie goal weet FVC de stand op 0-1 te brengen en is de eerste zet naar het kampioenschap een feit.

Of het nu de zenuwen waren of niet goed anticiperen op elkaar, iets later zorgt een korte terugspeelbal voor de 1-1. Vreugde bij de tegenstander waarvan sommige jongens ook ‘bedankt’ roepen. De reacties op dit feit zijn op sommige gezichten van spelers af te lezen, maar de leiding pept ze weer op en vooral niet het hoofd laten hangen maar doorgaan zoals daarvoor. Deze gelijke stand blijft evenwel tot aan de rust.

Zichtbaar ontspannen komen de jongens weer het veld op voor de tweede helft. Wat er verteld is onder de limonade weten we niet, maar het spel gaat weer goed van start. Er zijn ook kansen bij Stiens die vooral op de rebound speelt en met lange ballen naar voren gaat. Toch weet FVC later in deze helft op 1-2 te komen door een goal van Renze. Niet veel later daarna een schot op goal van Giovanni die de onderkant lat raakt en terug stuitert het veld in waarna Ezra alsnog de bal in de touwen weet te schieten en dan is het 1-3.

Deze stand geeft wat meer rust, maar op hun lauweren zitten kan het team wel vergeten. Stiens geeft zich niet over en na een snelle uitbraak weten zij de aansluitingtreffer te scoren, 2-3 dus. De spanning wordt meer en meer voelbaar, ook bij de supporters van beide teams die zich langs de lijn laten horen. FVC blijft druk zetten en met een mooie opbouw vanaf achteren en ‘tikkie, tikkie’ voetbal weten ze weer bij de goalie van Stiens te komen en een volgend doelpunt te scoren, 2-4.

Het team heeft er vertrouwen in en speelt een goede pot voetbal. In de laatste minuten weet Ezra nog een keer het net te vinden en niet lang daarna fluit de scheidrechter af. Het kampioenschap is binnen met een klinkende 2-5 overwinning. De ontlading is groot bij de spelers, maar ook de leiding. Gezamenlijk staan ze in een kring te hossen op het middenveld en zingen: “Wij zijn kampioen, wij – zijn – kampioen!”. Prachtig om te zien, weer een FVC team welke (weer) met plezier voetbalt en zorgt voor promotie.

Namens alle FVC’ers van harte gefeliciteerd!