D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse Q

15 oktober 2015 18:30

Op verzoek van de thuisclub, zaterdag missen ze een flink aantal spelers in verband met de herfstvakantie, werd de competitiewedstrijd Akkrum D1- FVC D1 al vooraf op donderdagavond gespeeld.

De omstandigheden waren anders dan anders. Een doordeweekse avond, veel regen en een nat en zwaar grasveld. Normaal gesproken niet de juiste omstandigheden voor onze kunstgrastoppers.

Vanavond was echter alles anders. Vanaf de eerste minuut werd er goed gevoetbald en was FVC D1 de bovenliggende partij. Helaas wist het een tweetal 100% kansen niet te benutten.Na rust was dat gelukkig anders want binnen één minuut was het raak door een doelpunt van Leroy Wielenga (0-1).

Over en weer kwamen wat kansjes waarbij de beste wederom voor de leeuwarders waren. Bas de Hilster schoot halverwege de 2e helft de 0-2 binnen maar de scheids keurde het doelpunt vreemdgenoeg af. De spaarzame kansen van Akkrum D1 werden goed gepareerd door de keeper van FVC,

In de 54e minuut viel dan toch eindelijk de 0-2. Leroy Wielenga zette de bal na een afgeslagen corner goed voor en Jarno Dijkstra kopte op fraaie wijze raak. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Wederom 3 punten en met een goed gevoel de herfstvakantie tegemoet.

Volgende week staat voor FVC D1 de knock out ronde van de beker op het programma. Op sportpark Wiarda komt dan GAVC D1 op bezoek. Dit team staat ongeslagen bovenaan in de 1e klasse dus dat beloofd weer een mooi potje te worden. Aanvang 08.45 uur. De winnaar gaat door naar een plaats bij de laatste 26.