FVC D1 boekt moeizame zege in Lemmer (1-2)

52'

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse Q

3 oktober 2015 10:30

Opstelling FVC JO13-1

Na de overtuigende thuiszege (6-1) op VC Trynwalden D1 stond voor FVC D1 de lastige uitwedstrijd tegen CVVO D1 uit Lemmer op het programma.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de mannen van FVC D1 de punten niet cadeau zouden krijgen. De Lemsters waren erg fel en zaten er kort bovenop. Toch waren de kansen in de eerste helft voor de leeuwarders. Dit leidde in de 27e minuut tot een prachtige treffer van Bas de Hilster. Hij kopte een prachtige voorzet van Leroy Wielenga op fraaie wijze binnen.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat rommelig en drong CVVO aan. FVC werd meer en meer teruggedrongen op eigen helft maar kansen leverde dit de thuisclub niet op. Net toen FVC weer wat meer controle kreeg was het toch CVVO D1 wat op gelijke hoogte kwam. Een geweldig afstandsschot verdween van ruim 40 meter in de rechter bovenhoek achter keeper Maylo Medema die volslagen kansloos was.

De thuisclub voelde dat er wat te halen viel en bleef aandringen. Op het moment dat de begeleiding van FVC dacht aan de bekende uitspraak "Als je niet kan winnen moet je zorgen dat je niet verliest"  ontving Lucas van Dijk (52e minuut) de bal in een kluts op de middenlijn. Hij omspeelde de vrije verdediger van CVVO en kon alleen op de keeper af. Hij bedacht zich echter niet en lobte de bal halverwege de helft van de tegenstander op een prachtige wijze over de lemster doelman (1-2)! De ontlading was groot en een overwinning lag opnieuw in het vizier.

Het team toonde een enorme vechtlust en wist in het restant van de wedstrijd de voorsprong vast te houden. Eindstand 1-2. Met deze overwinning (10 uit 4) blijft FVC D1 prima bovenin meedraaien in de Hoofdklasse. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het lastige VEV'67 uit Leek op het programma. Aanvang 08.45 uur.