FVC JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse Q

7 november 2015 10:45

Opstelling FVC JO13-1

Voor FVC D1 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen SWZ/Boso Sneek D1 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het prachtige hoofdveld op Sportpark Molenkrite.

Na de ruime overwinning (8-0) van vorige week op Drachten D1 was het zaak om vanaf de eerste minuut direct weer scherp te zijn en goed te starten. SWZ/Boso Sneek D1 staat qua punten dan wel onderin maar kan voetballend gezien prima mee komen in deze Hoofdklasse.

Toch was FVC D1 duidelijk de bovenliggende partij en wist het in de 15e minuut op voorsprong te komen. Een fraaie voorzet van Leroy Wielenga werd prima binnengetikt door 'Lucadia' van Dijk. (0-1) Ook SWZ/Boso Sneek D1 kwam er af en toe goed uit via de gevaarlijke spits. Deze werd door de leeuwarder verdediging echter prima ‘aan banden’gelegd.

ln de 17e minuut was het aanvoerder Jarno Dijkstra die goed door kwam op het middenveld en halverwege de sneker helft besloot om maar eens uit te halen. De bal verdween onhoudbaar in de rechterbovenhoek.(0-2). Dit leek ook de ruststand te worden maar in de laatste minuut van de eerste helft kreeg de thuisclub nog een corner en belandde de bal vanuit het niets over keeper Maylo Medema in het leeuwarder doel.(1-2).

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. FVC D1 speelde prima en de snekers werden veelvuldig vastgezet op eigen helft. Ook Christiaan Boschma (D2), die op het laatste moment de plek in nam van de zieke Bas de Hilster, liet zien dat hij prima mee kon komen op dit niveau. FVC kreeg in de 2e helft een aantal fraaie kansen op rij. De keeper van de thuisclub was echter in bloedvorm en ranselde elke bal op soms weergaloze wijze uit het doel. Het duurde tot de laatste minuut van de wedstrijd alvorens Renzo Cloosterman eindelijk de wedstrijd op slot gooide en de eindstand bepaalde. Na een prachtige aanval over wel vier/vijf schijven schoof hij de bal beheerst binnen.(1-3).

Met deze welverdiende overwinning blijft FVC D1 verrassend goed meedoen bovenin de Hoofdklasse. Met 19 punten uit 8 wedstrijden staat het team op een 2e plaats met 3 punten en een wedstrijd minder op koploper Blauw Wit'34 D1.

Naast de goede start in de competitie zit FVC D1 ook nog in de beker. Inmiddels is een plek bij de laatste 26 teams bereikt en uit de loting is bekend geworden dat de eerstvolgende tegenstander (21 november a.s.) 3e divisionist LSC 1890 D1 zal zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sporpark Leeuwarderweg in Sneek.

Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat FVC D1 op bezoek bij SC Franeker D1. Aanvang wedstrijd 10.30 uur.