Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Waar we vorige week nog genoten van zonnig voorjaarsvoetbal, was het vandaag een wedstrijd onder winterse omstandigheden.  Kleumen geblazen. De warming-up ging zelfs gepaard met een heus sneeuwballengevecht. Helaas waren we tegen Blauw Wit 11-3 niet zo koelbloedig als tegen Grou. In een gelijk opgaande wedstrijd werd het 2-5 voor de buren.

Zeker in de eerste helft stonden er twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar. Bij vlagen werd er heel aardig gevoetbald. Mels, Jesper en Sjoerd gingen ouderwets voorop in de strijd en waren het beginpunt van enkele goede combinaties. En achterin maakten Just en Jort de nodige meters. Er waren kansen voor Joey, Niek. Micha en Jip. Waar wij een doelpuntje hadden verdiend, sprong Blauw Wit iets effectiever om met de kansen. Met een 0-2 achterstand gingen we aan de limonade.

Na de limonade werd het allemaal wat minder. Blauw Wit speelde goed in positie – hield veel mensen achter de bal - en wist Djurre in de counter twee keer te passeren: 0-4. Gelukkig wist Djurre nog een paar inzetten knap te keren, anders was Blauw Wit verder uitgelopen. In het laatste kwart van de wedstrijd deed Joey iets terug en tikte uit de scrimmage slim de 1-4 binnen. Nadat de 1-5 binnenviel, was het Niek die de 2 - 5 binnenschoot. FVC drong daarna nog wel aan, maar afstandsschoten van Jesper (vandaag bij afwezigheid van Dinan meerdere malen in de spitspositie), Mels en Jort misten doel.

Geen driepunter in de tas vandaag, maar wel veel geleerd. Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk iets betere temperaturen.