Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Hoe vroeger uit de veren, hoe beter het resultaat. Een wet die dit seizoen al meerdere keren opging voor onze jongens. Ook tegen Blauw Wit zorgde de bijtijdse wekker voor een lekker wakker team. In een puike wedstrijd pakten we de volle buit: 1-6. En niet alleen dat, iedereen haalde een dikke voldoende.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen duidelijk: drie punten pakken tegen de buren. De Blauw Witters hadden meteen hun handen vol aan ons middenveld en de aanval. Schoten van Sjoerd, Mels en Joey misten doel. Maar na tien minuten was het dan eindelijk raak. Een mooie pass van Dinan werd door Joey keurig binnengeschoten. En niet lang daarna verdubbelde Niek met een strak schot de voorspong.

Die voorsprong was een verdienste van het hele team. Want, er werd geknokt voor elke meter. Mels ging – de hele wedstrijd - voorop in de strijd. Maar ook Just, Jesper, Jort en Micha stonden hun mannetje en zorgden ervoor dat onze aanval de nodige kansen kreeg. Dat Blauw Wit vlak voor rust toch nog een gaatje vond en de 1-2 binnenschoot, bracht gelukkig niemand van de wijs. Zeker toen Jip na een flitsende actie de stand op 3-1 bracht, gingen we met een goed gevoel aan de limonade.

Na de limonade

In de tweede helft gingen onze jongens verder waren ze waren gebleven. We verzuimden alleen om de voorsprong uit te bouwen. Micha poeierde een bal op de paal en ook Dinan, Jip en Sjoerd kregen zo hun kansen. Het was aan Djurre te danken dat Blauw Wit toch niet stiekem dichterbij kwam. Na een counter kreeg de spits van Blauw Wit vrije doorgang richting de goal: maar Djurre redde. Kijk.., daar heb je keepers voor.

Gelukkig vielen daarna de doelpunten wél. Niek schoot na een mooie actie de 4-1 binnen. De 5-1 was een goal uit het boekje. Voorzet van Jip, achter het standbeen doorspelen van Micha en Joey die koelbloeding afrondde. Ook de 6-1 mocht er zijn. Onze laatste man Jort slalomde langs meerdere Blauw Witters en schoot raak. En zo stond er een zeer verdiende eindstand op het scorebord.

Kortom, zo’n vroege zaterdagochtend-pot is voor de uitslapers onder ons niet zo fijn. Voor het wedstrijdresultaat is die vroege wekker zeker de moeite waard!