Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Sinterklaas mag dan weer in 't land zijn, op het voetbalveld van Blauw Wit was het geen tijd voor cadeautjes. Na de vorige overwinningen hadden sommige jongens hun telraam al meegenomen. Maar dat was niet nodig. Wij troffen een stugge tegenstander die geen trek had in een monsterscore. Integendeel. Na een boeiend voetbalgevecht trokken wij aan het kortste eind.

Pijnlijke enkels, schaafwonden en blauwe plekken. De tas met wonderwater deed vandaag veelvuldig dienst. Dit had alles te maken met een tegenstander die gebrand was op drie punten. Waar wij voetballend gezien een stukje beter waren, compenseerde Blauw Wit het met veel inzet en slimheid.

Toch kwamen wij goed uit de startblokken. Just verraste de keeper al in de eerste minuut met een vlammend schot. Ook Sjoerd, Joey en Niek waarna daarna dichtbij de openingstreffer. Die viel na vijf minuten. Een slim balletje van Dinan werd opgepikt door Jort die koelbloedig de 0-1 maakte. Daarna hadden we nog uit kunnen lopen via Micha en Niek.

Het veldoverwicht dat wij hadden, lag overigens niet aan ons positiespel. Vlak na de goal kwamen wij erachter dat we met één teamgenoot meer in het veld stonden. Nadat de bezetting weer in evenwicht was, kwam Blauw Wit meer in het spel. Dankzij enkele superreddingen van Djurre, wisten we lang onze voorsprong te behouden. Totdat Blauw Wit na twee uitbraken de 1-1 en de 2-1 maakte.

Een spannend voetbalgevecht

Na de achterstand trapten onze jongens het gaspedaal in. Er werd, net als vorige week, af en toe mooi gecombineerd. Mels en Jesper maakten meerdere aanvallen onschadelijk en zorgden ervoor dat we konden blijven aanvallen. Maar Blauw Wit gaf ons weinig ruimte. Ze hielden het achterin potdicht en loerden op de counter. Totdat Sjoerd een pass onderschepte en met een slim boogballetje de keeper verschalkte: 2-2.

Na de tweede helft bleven we knokken om of voorsprong te komen. Maar het zat ons niet mee. Joey kwam twee keer in scoringspositie, maar zag z’n inzetten net naast gaan. Niek poeierde op de paal. Ook Dinan en Sjoerd waren nog een paar keer dichtbij. Maar we kregen die bal maar niet over de doellijn en zo bleef het spannend.

En waar de goal aan onze kant maar niet viel, daar viel die aan de andere kant wel. Blauw Wit voetbalde meerdere keren slim én razendsnel door onze verdediging. Djurre maakte nog wel twee aanvallen onschadelijk: maar in de laatste tien minuten ging het toch mis. Blauw Wit liep uit tot 4-2, gooide de wedstrijd in het slot en deed ons geen enkele goal meer cadeau. Zelfs niet op deze intochtsdag…

Kortom, een leerzaam duel. Voor ons een zwaarbevochten nederlaag, voor de tegenstander een zwaarbevochten overwinning…

@ We moesten vandaag Jip missen wegens een (fiets)blessure: we hopen dat je er weer snel bij bent Jip!

PS. Gelukkig wonnen we wel de penaltyserie: 4-7.