FIFA22: maar dan in het echt

FVC JO11-2

15 - 3

Leovardia JO11-2

Niek Boringa (intikker)
Jip Popping (schot)
Micha Zondervan (afstandschot)
Assist: Dinan Rabius
Jip Popping (schot)
Jort Schreurs (intikker)
Assist: Niek Boringa
Niek Boringa (schot)
Assist: Dinan Rabius
Dinan Rabius (intikker)
Assist: Jip Popping
Just Visser (afstandschot)
Jort Schreurs (afstandschot)
Jort Schreurs (achter standbeen)

Competitie

3e klasse (2e fase) 03

Datum

6 november 2021 9:45

Accommodatie

Sportpark Wiarda
Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Soms heb je van die wedstrijden dat je je als toeschouwer een paar keer in de ogen moet wrijven. Sta je nu naar een potje FIFA22 op de gameconsole te kijken, of is het toch echt? Vandaag was het zo’n duel. Onze jongens deden de tikkie-takkie-trukendoos helemaal open en speelden Leovardia van de mat: 15-3.

Vooral de eerste helft was om van te smullen. Ondanks dat we Sjoerd op het middenveld moesten missen, werd Leovardia vanaf minuut één onder druk gezet. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Het was van één keer raken, hogeschoolvoetbal én tikkie-takkie. Iedere speler steeg boven zichzelf uit. En zeker het samenspel verdiende een dikke tien.  

Uit het boekje

Niek opende de score na een mooie solo. En nog geen minuut later lag de 2-0 in het net. Opnieuw was het Niek. Hij reageerde attent na een blunder van de keeper. Jip tekende daarna voor de 3-0 en de 4-0 (mooie assist Micha). De 5-0 was een goal uit het boekje. Dinan legde de bal slim terug op Micha die de bal snoeihard in de kruising schoot. De 6-0 was al even mooi. Een vloeiende aanval over meerdere schijven, een prachtig boogballetje van Jort en Jip die afrondde.

Dat het aan onze kant doelpunten én kansen regende was vooral ook de verdienste van de jongens achterin. Mels speelde een ijzersterke wedstrijd als laatste man. Hij maakte meerdere aanvallen van Leovardia onklaar. Just en Jesper waren heer en meester op het middenveld. En op de momenten dat Leovardia wél voor onze goal kwam, bracht Djurre meer dan uitstekend redding.

Uiteindelijk was het Jort die na een voorzet van Niek de ruststand: 7-0 op het scorebord zette. De score had nóg hoger kunnen uitvallen. Maar de uitstekende keeper van Leovardia pareerde vlammende schoten van Joey, Jesper, Just en Dinan.  

Na de limonade

Met een dikke voorsprong in de tas, begonnen we de tweede helft iets slapper. Leovardia liep uit naar 7-3 en Djurre moest flink aan de bak. En waar sommige ouders zich langs de lijn al zorgen begonnen te maken over de samenstelling van de limonade, drukten onze mannen het gaspedaal weer in.

Na het laatste  tegendoelpunt ging de tikkie-takkie-trukendoos volledig open. Via Niek en Dinan werd het 9-3. Joey speelde de keeper door de benen:10-3. Niek soleerde naar de 11-3 en Just poeierde het dozijn vol.

Daarna was het Jort die er in drie minuten een swingende hattrick uitgooide. De 13-3 en de 14-3 waren op zich al mooi. Maar het laatste doelpunt vatte de hele wedstrijd samen. Inpassen van Mels, doorspelen van Joey én Jort die de bal achter z’n standbeen over de doellijn stifte. Zo maak je ze zelfs in FIFA22 maar zelden.

@ Daniël: dank voor het begeleiden van de wedstrijd.
@ Laurens en John: opnieuw een nagenoeg vlekkeloze uitvoering van het limonademanagement
@ Ouders en grootouders: dank voor de positieve support langs de lijn

En uitaard dank aan de leidersstaf van vandaag: Jorrit, Jelte en Johan. Complimenten voor het tactische strijdplan en het wisselbeleid. 

 

 

 

  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!