Sportloane 1
9271VN
DE WESTEREEN
tel. 0511-441965

Na een welverdiende herfstvakantie togen we zaterdag naar zwaagwesteinde. De westereen wachtte ons op. Op hun mooie sportcomplex. Vorige fase werd het na een 3-0 achterstand toch nog gelijk. Maar dat was een zware pot. En nu zonder onze Elske en Morris. Morris die toch wekelijks zijn goaltjes meepakte zouden we nu zeker gaan missen. Het regende maar dat mocht de pret niet drukken. De jonge fvc-ers van de jo8-2 hadden er zin in. En gelukkig spelen ze in de westereen op kunstgras. Het valt ons toch op dat echt gras een obstakel is voor de spelers.

Al snel werd duidelijk waarom het de vorige keer zo'n pittige wedstrijd was. We kwamen 1-0 achter door een mooie goal van de tegenpartij. Noud was kansloos in deze situatie. Maar de koppies gingen niet neer. Al hadden sommige echt moeite vandaag om hun ding te doen. Er volgde een zware 5 minuten maar reddingen van Noud ( die zichtbaar groeit door zijn keeperstrainingen) zorgden dat er niet meer tegengoals kwamen. Met mazzel werd het 1-1 door een terug speelbal op de keeper die het net inrolde. Eigen goals tellen ook hoe sneu het ook is. Helemaal voor deze leeftijd. Dit zorgde bij ons na rust en een goede bespreking in de rust dat ze vol vuur het veld op kwamen.

De opstelling voor de rust bleek niet lekker te lopen dus onze vuurvreter Mickaela kwam in de verdediging. En dat was te merken. Onze supporters waren nog in de kantine toen ze meteen de 1e uittrap afpakte en naar Milan overspeelde die hem vol in de kruizing schoot. 1-2 Joost en Mickaela zorgden dat Noud minder werk had dan de 1e helft. Zoi had 2 prachtige kansen die helaas niet in een goal mochten resulteren. Milan tikte er nog 2 bij. Hierna was het eigenlijk gespeeld. Joell heeft Joost zeer goed vervangen in de verdediging toen die naar zwemles moest. 1-4 gewonnen in de westereen. We kunnen terug kijken op een moeilijke wedstrijd maar tevreden naar huis met de gewonnen wedstrijd.