Vroeg uit de veren voor een fijne driepunter

Blauw Wit '34 JO11-4

3 - 10

FVC JO11-2

Niek Boringa (afstandschot)
Assist: Jip Popping
Jort Schreurs (intikker)
Jip Popping (schot)
Niek Boringa (intikker)
Dinan Rabius (schot)
Niek Boringa (corner)
Assist: Dinan Rabius
Niek Boringa (afstandschot)

Competitie

3e klasse (2e fase) 03

Datum

30 oktober 2021 8:30

Scheidsrechter

D.J. Veendorp

Accommodatie

Sportpark Wiarda
Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Vandaag stond er een vroeg-uit-de-veren wedstrijd op het programma bij Blauw Wit. Gelukkig geldt voor onze ploeg: hoe vroeger de ochtend, hoe scherper het team. We speelden dan ook een puike wedstrijd waarin we Blauw Wit geregeld overklasten. De eindstand sprak boekdelen: 3-10

Waar menig ouder de slaap nog uit de ogen moest wrijven, ware onze jongens vanaf het eerste fluitsignaal klaarwakker. Mooie combinaties, vloeiende aanvallen: het was af en toe genieten langs het veld. Er kwamen kansen voor Joey, Just en Jip. Maar Blauw Wit bood goed tegenstand. Het was daarom wachten op doelpunten. Het was Jort die de openingstreffer op z’n naam zette na een mooie assist van Micha.

Na het openingsdoelpunt kwam Blauw Wit er enkele keren gevaarlijk uit. Djurre stond twee keer goed op zijn post, maar was bij de derde inzet kansloos. Gelukkig nam FVC na dit doelpunt het heft in handen. Niek zag een schot via een hoofd van een Blauw Witter in het doelvallen. En Sjoerd scoorde op z'n Braziliaans met buitenkantje rechts: 1-3.

Teamspel

Daarna was er geen houden meer aan voor Blauw Wit. Mels (ons slot op de deur) en Jesper  hielden het achterin potdicht en gaven de tegenstanders geen kans. En op het middenveld speelden we als een team samen. Dit resulteerde onder meer in prima uitgespeelde doelpunten van Jort, Jip en Niek.  

Ook na de rust gingen we verder waar we gebleven waren. Niek (rebound na een poeier van Just) en Dinan (mooie assist van Jesper) tilden de score naar 1-8. Daarna verdween de scherpte even uit het team. Blauw Wit zag z’n kans schoon om Djurre nog een paar keer op de proef te stellen. En zo werd het 3-8.

Na dit doelpunt vond FVC het welletjes geweest. Niek krulde een corner prachtig in de goal en ook Joey pakte zijn doelpuntje mee en bracht de eindstand op het scorebord: 3-10.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!