Derby time!

FVC JO8-2

5 - 8

Blauw Wit’34 JO8 Paars

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

Datum

18 september 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark Wiarda
Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Om 9u stonden de toppers van 8-2 klaar voor de aftrap tegen aardsrivaal Blauw Wit.

Op voorhand hadden we al bedacht dat dit wel eens een hele spannende wedstrijd kon worden, en die voorspelling kwam uit.

Zowel voor Blauw Wit als voor FVC stonden veel toeschouwers langs de lijn. Zij zagen kort na de aftrap dat de score werd geopend door Milan. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden konden we de voorsprong niet snel uitbouwen en het geruststellende gaatje slaan. Blauw Wit kwam terug, 1-1. 

Milan en Morris namen FVC aan de hand en knalden er voor de 1e time out wel nog even de 2 - 1 en de 3 - 1 in. 

Blauw Wit was gebrand op een inhaalslag zo bleek wel uit de fanatiek coachende leiders. In eerste instantie hield Youssof, de inval keeper omdat Noud er niet bij kon zijn, de ballen goed tegen, maar de 2e tegengoal en de gelijkmaker konden niet worden voorkomen. Gelukkig tikte Zoí vlak voor de rust nog de 4 - 3 binnen, waardoor we iets rustiger de pauze in gingen. 

Misschien wel iets te rustig, want na de pauze nam Blauw Wit de controle over en scoorden ze 2x. Voor het eerst deze wedstrijd én in de competitie keken we tegen een achterstand aan. Met man en macht probeerden we het tij te keren en even leek dit te lukken toen Milan zijn 3e doelpunt en daarmee de gelijkmaker binnenschoot, 5 - 5. 

Helaas ging het na de laatste time-out mis en wist Blauw Wit er maar liefst 3x met een counter uit te komen en te scoren. Daarmee eindigde deze wedstrijd in een 5 - 8 stand. 

A.s. zaterdag weer een nieuwe poging!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!