Klinkende cijfers!

SJO Broekster Walden JO8-2JM

0 - 17

FVC JO8-2

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

Datum

11 september 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124
9104CJ
DAMWALD
tel. 0511-424460

Vanochtend stond de 1e uitwedstrijd van 8-2 op het programma. Helaas zonder Joël, want die moest naar zwemles, maar wel met zijn aanmoedigingen via een berichtje. 

En die support heeft geholpen, want ook deze wedstrijd is met klinkende cijfers gewonnen, 0 - 17! Of zou het aan de warming up onder bezielende leiding van Gerke hebben gelegen? Hoe dan ook het was weer een succesvolle ochtend. 

Direct na de aftrap opende Milan de score en al gauw trapte hij nummer 2 erin. Joost, Joussof en Morris namen vervolgens het stokje over en tekenden voor nummer 3, 4 en 5. 

Na de 1e time-out schoot de keeper van Broeksterwalden de bal uit, een hoge bal maar niet zover. Milan twijfelde niet en liet 'm uit de lucht vol op zijn wreef vallen, snoeihard viel de 0 - 6 binnen. 

Ondanks de stand gaven de tegenstanders niet op en werden er leuke duels op middenveld uitgevochten. Elske en Zoí glipten hier regelmatig behendig doorheen. Ook Joost deed het slim door de vrije ruimte langs de zijkanten van het veld op te zoeken. Doelpunten van Zoí en Milan volgden. Vlak voor de pauze mocht Zoí een corner nemen die keurig door Joost werd omgezet in doelpunt nummer 9. Dankzij prima keeperswerk van Noud bleef de 0 behouden. Van wie zou hij die kwaliteiten toch hebben?! 

Na een korte pauze gingen de jongens en meiden door en bouwden ze de voorsprong nog meer uit. Zoí, 2x Mickaela (1x via corner door Morris), Morris en Milan lieten de score oplopen tot 14. 

Het sein voor Broeksterwalden om nog een keer aan te zetten. Na een snelle uitbraak moest Milan alle zeilen bijzetten en met een harde, maar keurige sliding op de bal voorkwam hij een tegendoelpunt. 

Noud zorgde daarna voor het snel voortzetten van het spel. Het slotoffensief werd ingezet en er werd nog 3x gescoord door Milan, Zoí en Mickaela. 

De kleedkamer werd tevreden opgezocht en de yell voor de volgende wedstrijd werd alvast even geoefend. Want, volgende week zaterdag wacht ons niemand minder dan Blauw Wit. Naar verwachting zal dit een spannende pot worden. Alle aanmoediging langs de lijn is dan ook welkom!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!