34'
Assist: Djurre Kobus

Regio Cup Groep 3 18

26 juni 2021 9:00

Zoals je ochtend- en avondmensen hebt, zo zijn er ook voetbalteams die gewoon iets later op gang komen. De JO10-2 van FVC is zo’n ploeg. In de eerste helft rustig wakker worden om pas na de limonade in de hoogste versnelling te gaan. Dit was ook tegen Hurdegaryp JO10-2 het recept...

Want, over de eerste helft kunnen we kort zijn. Ja, FVC kreeg een paar kansen via Dinan, Mels en Just (mooi schot), maar het was Hurdegaryp dat de klok sloeg. We gingen vaak te voorzichtig de duels in en lieten de rood-zwarten vogelvrij voetballen. Hierdoor was het af en toe filevorming voor het doel van Djurre. Hoewel hij de nodige ballen tegenhield, freewheelde Hurdegaryp soepeltjes naar 7-0. Vlak voor rust werd de stand iets dragelijker: Dinan scoorde uit een mooie pass van Mels de 7-1.

Het beste voor de tweede helft

Na de limonade kwam er ineens pit in de ploeg. Onzichtbare krachten zorgden ineens voor spirit en beleving. Zeker in het begin van het tweede helft lieten we ons beste voetbal sinds tijden zien. Mels speelde een berepartij vanuit de achterhoede.Jesper en Just gingen op het middenveld de strijd aan. En Dinan en Sjoerd ontpopten zich toch een prima aanvalskoppel.

Sjoerd scoorde de 7-2 op aangeven van Dinan. De 7-3 was een beauty. Sjoerd schoot een corner in één keer in de rechter bovenhoek. Na een panna én een solo scoorde Dinan de 8-4.

Daarna was het de beurt aan Hurdegaryp. In vijf minuten counterden ze naar 11-4. Ondertussen bleven we stug proberen om meer doelpunten te maken. Jesper en Just namen de goal meerdere malen onder vuur. Uiteindelijk maakte Sjoerd de 11-5. De assist? Die kwam op naam van Djurre. Zijn uittrap zeilde over de Hurdegarypster verdedigers, Sjoerd rondde beheerst af.

In de laatste minuten scoorde Hurdegaryp nog twee keer. En met een 13-5 eindstand sloten we dit seizoen af. Belangrijkste inzicht van deze jaargang: hoe later we voetballen op de ochtend, hoe beter wij zijn!

Tot slot:

> Jongens: bedankt voor jullie inzet, spelplezier én teamspirit. Qua voetbal kunnen we nog veel leren, maar qua sfeer zijn we echt de leukste ploeg van FVC!

> Ouders: dank ook voor jullie inzet en betrokkenheid. Laten we hopen dat we volgend jaar weer een ‘normaal’ seizoen kunnen draaien!