Een goede les

MKV'29 JO15-2

1 - 0

FVC JO15-2

Competitie

Regio Cup Groep 4 S

Datum

12 juni 2021 11:45

Accommodatie

Onbekend

Een prachtige, zonnige dag op sportpark Nylân. De weersomstandigheden waren fantastisch voor een pot voetbal tussen 2 directe concurrenten uit onze mooie stad.                                                  De omstandigheden waren in ieder geval vele malen beter dan vorige week tegen Stiens.

Na een wat verlate aankomst van mij zelf (wat spullen vergeten) zijn we direct begonnen aan onze teambespreking. Mark nam het nadat ik mijn zegje gedaan had over mij en ging de tactiek bespreken met de boys, gaf ze nog wat aanwijzingen. Kortom een degelijke voorbereiding.

Na de bespreking snel het veld op voor de warming up, Mark nam de veldspelers onder handen met wat korte oefeningen en Jochem (zoon van Mark) ging met onze keepers aan de slag.

Na het eerste fluitsignaal schoten wij furieus uit de startblokken en creeërden onze aanvallers direct goede kansen, alleen had MKV hun verdediging goed staan en al snel bleek dat dit een lastiger pot zou worden.

De hele eerste helft hadden wij als team wel de bovenhand en kregen we genoeg kansen om een aantal goals te maken, helaas lag er altijd wel een verdediger in de weg of de keeper. Ook troffen we de paal.

Ook MKV kwam er een paar keer goed uit, maar hun kansen werden goed opgevangen door onze verdediging. Het was leuk om te zien dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren.

We gingen de rust in met een bril stand op het scorebord.

Tijdens de ranja het nodige besproken, wat gaat er fout en wat kunnen we doen om door dit stug verdedigende MKV te komen.

De start van de 2e helft was ook voor ons, gelijk weer druk, goede kansen maar toch lagen daar elke keer weer verdedigers in de weg of de keeper. Wat onze aanvallers en middenvelders ook probeerde, het lukte niet om die bevrijdende goal te maken.

Tja, dan ga je net zien dat de wet van Murphy gaat werken, als je ze zelf niet maakt dan gebeurt het plotseling aan de andere kant, en laat dat nou net gebeuren.

MKV had maar 1 van hun spaarzame aanvallen nodig om de onverwachte 1-0 te maken en het voor ons zo nog moeilijker te maken.

Wat nu was onze vraag??? Mark gooide snel wat aanwijzingen vanaf de zijlijn richting wat spelers om zo te proberen toch nog wat te forceren.

Youri als extra stormram mee naar voren, om zo toch nog te proberen een gelijk spel af te dwingen. We gingen nog meer aanvallender voetballen, en kregen zo een paar goede kansen op de gelijk maker.

Door een goede loop actie van Rowan  (nadat Dennis heel slim hem op pad stuurde door snel in te gooien) kon hij  Stijn de ultieme mogelijkheid bieden, helaas vloog die net over het doel. Maar onze aanvallers gaven niet op, Julan en Rowan probeerde de bal een paar keer mooi te plaatsen, maar elke keer lagen daar onze kwelgeesten van de verdediging weer in de weg.

Helaas lukte het niet om een gelijkspel te forceren, we stapte met een 1-0 verlies van het veld. Genoeg leerstof voor ons, hoe komen we de volgende keer beter door de linies van een stug verdedigende ploeg kunnen komen en hoe gaan we om met de kansen die we krijgen. 

Kortom, deze leermomenten meenemen naar de laatste 2 wedstrijden van dit aangepaste 'corona'seizoen. 

We hebben op dit moment nog 2 wedstrijden staan:

woensdag 23 juni : 18.00 uur thuis, tegen VC trynwalden JO15-2                                              zaterdag 26 juni: 12.00 uur thuis tegen SJO warga/WWS JO15-2

Mooi nog even 1,5 week om te trainen en de leermomenten van deze wedstrijd mee te nemen naar de laatste 2 wedstrijden van het seizoen.

Voor nu wens ik jullie een hele fijne zondag nog en tot snel....

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!