Regio Cup Groep 3 18

12 juni 2021 9:00

Scheidsrechter

Max Hutting

Waar het vorige week pijpenstelen regende, regende het vandaag doelpunten. En dat is de beste neerslag die je kunt hebben. Zeker na zeven competitie-loze maanden. Tegen Burgum JO10-3 kon er eindelijk weer eens om het ‘echie’ worden gevoetbald. Het enthousiasme van de jongens vertaalde zich in een heuse telraam-uitslag én drie hattricks: 14-5.

Helaas moesten we het deze wedstrijd zonder onze Joey en Micha stellen. Met Thijmen Kok hadden wij een uitstekende vervanger in huis. Meteen vanaf de aftrap werd er knap gevoetbald. Mels had tot twee keer toe de openingstreffer op z’n sloffen. De uitstekende keepster van Burgum bracht echter redding. Aan de andere kant van het veld was het Djurre die meerdere keren handelend moest optreden.

Uitstekend samenspel

Na tien minuten brak FVC de wedstrijd open. Thijmen maakte de 1-0 uit een rebound na een goed schot van Sjoerd. Toen Burgum kort daarna de gelijkmaker binnenschoot, werden de mannen pas echt wakker. In minder dan geen tijd liep FVC uit naar 5-1. Thijmen prikte de 2-1 binnen, Sjoerd schoot de bal tweemaal van links hard binnen na prima voorzetten van Dinan. En Dinan schoot in de kruising na een voorzet van Thijmen.

Dat het voorin op rolletjes liep, betekende niet dat het achterin luilekkerland was. Just, Jesper en Mels moesten af en toe flink aan de bak en wisten meerdere aanvallen ongedaan te maken. Burgum counterde een aantal keren scherp. En vlak voor rust maakten de blauw-blauwen er 5-2 van.

In evenwicht

Na de rust bleef de wedstrijd een kwartier lang in evenwicht. Er waren kansen over en weer. De keepers (twee uitstekende reddingen van Djurre) en de verdedigers van beide teams hoefden zich niet te vervelen. Toch werd FVC steeds sterker. Zeker omdat Just, Mels en Jesper het achterin prima onder controle kregen. En nadat Thijmen de 6-2 maakte (uitstekende assist van Mels) was het verzet bij Burgum gebroken.

Daarna moest het telraam erbij. In vijf minuten tijd liepen wij uit van 6-2 naar 13-2! Dinan maakte maar liefst vier doelpunten achtereen: twee daarvan op aangeven van Thijmen. Thijmen wist het net twee keer te vinden en Sjoerd schoot ook nog eens raak. Zo maakten Dinan, Thijmen én Sjoerd alle drie een hattrick.

Ook bij Burgum hadden ze nog wel trek in een doelpuntje én zo werd het zomaar 13-5. Jesper zorgde voor het slotakkoord en schoot van afstand de 14-5 binnen. Deze goal was al mooi, maar het salto-dansje daarna mocht er ook zijn…

Kortom, een heerlijke herstart van het seizoen én vooral ook een goede teamprestatie. Op naar de volgende.

@ Thijmen: super dat je mee wilde doen en bedankt voor je inzet!

@Max: dank voor het uitstekende fluiten