FVC JO10-2

14'

2e klasse 06

12 september 2020 9:00

Met een 10-1 eindstand sprak het scorebord in Dronrijp boekdelen, zou je denken... Maar deze uitslag vertelde niet het hele verhaal. Want, FVC Jo10-2 speelde vandaag twee wedstijden. Een eerste helft waarin we werden overklast door SJO/DFC. Maar ook een tweede helft waarin we lieten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen.

Net als vorige week had ons team even nodig om op gang te komen. De bal rolde dan ook al vroeg op het sportpark in Dronrijp. Onze tegenstander kwam een stuk scherper uit de startblokken. Nog voor de eerste time-out keken we al tegen een 4-0 achterstand aan. Het was dankzij het keeperswerk van Djurre dat het hierbij bleef.

Wakker

Gelukkig werden we daarna wakker. Jesper en Just gingen steeds meer het duel aan. Mels, Micha en Sjoerd lieten zich zien op het middenveld. Dinan en Joey waren twee keer gevaarlijk voor het doel van Dronrijp en Just schoot een vrije trap loeihard op de vuisten van de keeper.

Hoogtepunt was de 4-1. Sjoerd passte uitstekend op Micha. Micha zette voor en Joey schoot de bal voortreffelijk binnen. De goal bracht SJO/DFC niet van hun stuk: nog voor de rust tikten de Dronrypster naar 6-1.

Na de limonade

In de tweede helft stond er een ander FVC op het veld. Scherper, beter in positie en meer naar voren gericht. We kwamen vaker op de helft van Dronrijp en maakten het de tegenstander knap lastig.

Dit leverde de nodige kansen op. Joey schoot na een mooie aanval net naast. Ook Sjoerd, Micha en Dinan waren met schoten dichtbij. Just en Jesper stonden daarachter hun mannetje. En Mels was over het hele veld te vinden. En waar de tegenstander wel gevaarlijk werd, bracht Djurre vier keer uitstekend redding.

Alle zeilen bij

Dronrijp moest alle zeilen bijzetten en dit ging gepaard met enkele pittige overtredingen. Om weer overwicht te krijgen, ging de beste man van SJO DFC achterin spelen. Deze positiewisseling deed ons de das om. We kregen voorin minder ruimte en SJO DFC was scherp in de aanval. En hoewel Djurre sterk stond te keepen, werd hij vier keer kansloos gelaten: 10-1.

Kortom, een leerzame pot. En met het voetbal dat we in de tweede helft lieten zien, gaat er ongetwijfeld nog gewonnen worden. Wat onze mannen betreft: het plezier was er volop en na afloop een glimlach op het gezicht. En daar doen we het voor!