Een potje voetbal(l)en

SC Franeker JO10-1

12 - 0

FVC JO10-2

Competitie

2e klasse 06

Datum

26 september 2020 10:40

Accommodatie

Sportpark Hertog van Saxenlaan
Jan Rodenhuisplein 1
8801 ET
Franeker
tel. 0517-390663

Soms heb je van die dagen, dan zit je niet op voetballen maar op voetbalen. Het scheelt één letter, maar het maakt een groot verschil. Vandaag was zo’n dag. Onze jongens hadden zin om er tegen Franeker een mooie pot van te maken. We begonnen vol goede moed, maar troffen een tegenstander die écht een maatje te groot was. En zo eindigde ook onze vierde wedstijd in de dubbele cijfers.

Tegen Franeker waren we niet compleet: we moesten we het zonder de inzet van Sjoerd doen. Daarnaast was er nog iets anders dan anders: we gingen voor het eerst op vaste posities spelen. Met twee verdedigers (Just en Jesper), drie middenvelders (Mels, Dinan en Micha) en een spits (Joey). Deze opstelling pakte in het eerste kwartier best aardig uit.

Een sterke opening

Want, we maakten het Franker lastig. Joey was met een schot dichtbij. En ook Dinan en Micha hadden de openingstreffer op hun schoen. Maar de keeper stond in de weg, of de bal ging net naast. Just en Jesper stonden stevig te verdedigen, waren scherp en stonden vaak op de juiste plek. Op het middenveld werd bij vlagen leuk gecombineerd. En mede dankzij ons loopwonder Mels (hij dichtte vele gaten) hadden we de boel aardig onder controle.

Helaas viel de eerste treffer niet aan onze kant. Het team van Franeker bleek over drie kanonnen te beschikken. En gaandeweg de eerste helft wisten deze kanonnen het doel van Djurre steeds vaker onder vuur te nemen. Het was door een aantal van deze  pegels dat we al snel op 5-0 achterstand kwamen.

Freewheelen

We deden alles wat we konden, maar het lukte gewoon niet. En dan wordt voetballen inderdaad voetbalen. Waar we de eerste wedstrijden heel positief bleven, lieten we de kopjes nu wat hangen. En hiermee maakten we het Franker wel heel gemakkelijk. In de tweede helft freewheelde de tegenstander naar de dubbele cijfers: 0-12.

Nadat we het laatste kwart van de wedstrijd alles op de aanval zetten (we wilden wel scoren) werd het toch weer even leuk. Dinan en Joey wisten elkaar en paar keer goed te vinden. Maar een doelpunt was hen niet gegund.

Nee, het zat er vandaag, ondanks een goed begin, gewoon niet in. Dus deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Het goede samenspel uit de eerste helft nemen we mee. En dan gaan we er gewoon weer voor. Eens gaat het ons lukken…

Rectificatie: ode aan de ranja-manager

Voetbal is een teamsport. Binnen- én buiten het veld. Zeer terecht werd de wedstrijdverslaggever erop gewezen dat in het vorige verslag één functie, geheel ten onrechte, niet is genoemd: de ranjamanager. Want, limonade is de Haarlemmer olie voor elk jeugdteam. En dit komt precies: de limonade moet stipt op tijd zijn én er mag onderweg geen kostbare ranja gemorst worden. Een zeer verantwoordelijke taak die vorige week met veel verve werd uitgevoerd door Daniël en Laurens. Voor herhaling vatbaar heren, waarvan akte!  

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!