Een wedstrijd die ‘alle kansen’ op kon

FVC JO10-2

3 - 6

SC Bolsward JO10-3

6'
Dinan Rabius (afstandschot)
14'
Joey van Dijk (intikker)
22'

Competitie

2e klasse 06

Datum

3 oktober 2020 10:00

Scheidsrechter

Daniël

Accommodatie

Sportpark Wiarda
Ublingaplantage 6
8939 EZ
Leeuwarden
tel. 058-2122330

Het was even wennen: voetballen in coronatijd. Omkleden in de buitenlucht, een ouderloze zijlijn en zelfs geen limonademanager! Desondanks was de laatste wedstrijd van de competitieronde veruit de leukste. Want, in Bolsward J010-3 troffen we (eindelijk) een gelijkwaardige tegenstander. Resultaat: een enerverende pot voetbal. Het was dat Bolsward het vizier net wat scherper had, anders was een gelijkspel een logische uitslag geweest.

FVC kwam vandaag energiek uit de startblokken. Er werd bij vlagen leuk gecombineerd en dit resulteerde in enkele grote kansen. Joey, Dinan en Micha waren dichtbij de openingstreffer. Het grote euvel was dat de ballen allemaal net naast de goal werden gemikt. Aan de andere kant liet ook Bolsward zich zien. Het was dankzij reddingen van Djurre én het aluminium dat de strijd gelijk opging.

Openingsdoelpunt Joey

Het eerste doelpunt was echter voor FVC. Een slim balletje van Micha werd door Joey uitstekend binnengeschoten. Na die treffer ging het spel op en neer. Bolsward kwam na een puik schot vrij snel op gelijke hoogte. Maar verder lieten we het niet komen. Op het middenveld werd er flink gebikkeld door Jesper (altijd slim in positie), Sjoerd (voelde zich steeds meer thuis op het middenveld) en Mels (kilometervreter en gatendichter). Just was ons rustpunt achterin en leverde mooie passes af. 

In de laatste minuten voor de rust, raakten we de concentratie helaas wat kwijt. Twee razendsnelle uitbraken van Bolsward betekenden een ruststand van 1-3.

Na de limonade

Na de limonade was de focus helemaal terug. Het was Dinan die ons weer in de wedstrijd bracht. Sjoerd zette z’n ploeggenoot met een mooie crosspass vrij voor de goal en Dinan rondde uitstekend af: 2-3. Daarna was het Mels die de gelijkmaker op z’n schoen had. Hij schoot uitstekend vanuit de tweede lijn. Het zijnet bolde, maar de bal viel aan de andere kant van de paal.

Terwijl we de gelijkmaker roken, kwam Bolsward steeds beter in het spel. Tien minuten lang was het eenrichtingsverkeer. En ondanks dat Djurre vandaag een wereldpartij keepte (zelfs de tegenstander klapte voor z’n reddingen), liepen de Bolswarders uit naar 2-5.

Het hielp niet mee dat wij pech hadden in de afronding. Schoten van Micha en Sjoerd gingen naast. Een inzet van Joey werd tot tweemaal toe miraculeus van de doellijn gehaald. Jesper en Just probeerden het van afstand. En Dinan poeierde de bal na een mooie actie ‘oeterhard’ op de lat.  

Nadat Bolsward de 2-6 maakte, viel de verdiende tegentreffer in de slotfase toch. Het was weer Micha die een mooie assist gaf op Joey. En die zette, op z’n Braziliaans (buitenkantje rechts), de eindstand op het bord: 3-6.  

Tot slot

Met deze wedstrijd sloten we een pittige competitieronde af. Maar ook een leerzame. Tegen Bolsward lieten we zien dat we heel aardig kunnen voetballen. Zeker als we de concentratie vasthouden en als team spelen! Kortom, op naar de volgende ronde én onze eerste winstpartij!

@Daniël: dank voor de perfecte wedstrijdbegeleiding!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!