Hoofdklasse 03

19 september 2020 8:45

Scheidsrechter

A. (Arjen) de Glee

Zaterdagochtend 7:30 uur vertrek vanaf FVC naar Harlingen Zeerobben, heerlijk zo vroeg op. Niemand van de jongens klaagde hierover en na een pittige wedstrijdbespreking van Marc waren de jongens goed op scherp gezet. Na twee verliespotjes waren we met elkaar wel toe aan een overwinning. Er was afgelopen week goed getraind en iedereen was fit. Milan had nog wel een klein beetje last van zijn knie maar hij beet zich daar goed doorheen.

De wedstrijd ging in het eerste blok gelijkwaardig op en er werd goed fel gespeeld door FVC. Achterin werd niets weg gegeven en voorin werden er een paar mooie kansen gecreerd. Wat heel goed was om te zien was dat het middenveld met Milan, Nils en Mike goed terug verdedigden bij balverlies, zodat we snel de bal weer terug konden veroveren. Helaas kwamen we door een ongelukig eigen doelpunt onverdiend op achterstand, maar er was nog niets aan de hand en door hard te blijven werken creerden we weer meer kansen.

Dan in de laatste minuut van de eerste helft een corner, Nils gaf de bal prachtig voor en door goed in te lopen kopte Lars de bal snoeihard achter de keeper 1-1. Met een lekker gevoel gingen we de rust in. In de rust smaakte de limonade niet echt lekker, maar dat maakte niet uit. De afspraken werden nog weer even doorgenomen door Marc en iedereen voelde dat er een overwinning in zat vandaag.

In de tweede helft begonnen we direct weer scherp en na een prachtig 1-2tje tussen Milan en Mo werd de 1-2 gescoord door Mo. Langs de lijn zag je het vertrouwen van de jongens toenemen en er werd prima gevoetbald. Er werd lekker druk gezet op de verdediging en er kwamen meer kansen en opnieuw een corner. En nu was het Milan die op een Van Basten achtige wijze de bal prachtig uit de lucht in één keer de bal op de slof nam en het net liet trillen 1-3. Mooi om te zien dat het oefenen op corners vandaag twee doelpunten heeft opgeleverd!

De jongens waren nog niet klaar na een mooie rush van Lucas over de rechterflank maakte hij het laatste doelpunt, mooi ingeschoten door de benen van de keeper. Voor Lucas als verdediger was dit natuurlijk een heel mooi moment. Het laatste blokje werd er goed verdedigd en Devin kwam nog een paar keer goed uit en keepte weer een perfecte wedstrijd. Bij een 1-4 stand maakte de scheidsrechter een einde aan de de wedstrijd. En met een voldaan gevoel stapte iedereen van het veld en smaakte het gebakje van Nils die 11 is geworden des te beter!