Mooie driepunter op karakter en inzet

FVC JO15-2

4 - 3

MKV'29 JO15-2

1'
5'
27'
mitchel mud (schot)
40'
... (corner)
45'
52'
65'
... (intikker)

Competitie

4e klasse 04

Datum

10 oktober 2020 11:00

Scheidsrechter

Rudolf Das

Accommodatie

Sportpark Wiarda
Ublingaplantage 6
8939 EZ
Leeuwarden
tel. 058-2122330

Het is zaterdagmorgen 10 oktober. Sportpark Wiarda is vandaag het decor voor een heuse derby van twee goed presterende Leeuwarder teams.

Het is koud, guur van de wind en er is regen voorspeld. Dat neemt niet weg dat wij als team met volle moed een resultaat willen halen tegen 1 van onze directe concurrenten in deze competitie.

Helaas moesten wij vandaag een behoorlijk waslijst aan spelers missen door allerlei zaken. Daardoor kregen wij versterking vanuit de JO14-1 en JO13-1. Dankzij hun inzet en wil om met ons mee te willen doen konden wij vandaag de wei in om lekker te voetballen. Namens ons hele team hartstikke bedankt Ruben Wessels, Ruben Pruis, Noah, Ralph, Michael en Erik.

Back to business, onder het genot van een bak koffie (zeer professioneel verzorgd door Jessica) konden Floyd en ik de spelers toespreken en inlichten over ons strijdplan, Aangezien we niet met ons vaste team speelde was het even puzzelen en goed overleg plegen met de spelers. Na de warming-up haakte Stijn helaas nog af in verband met een blessure.

De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van Rudolf Das en stipt op tijd begonnen we aan de jacht op de volgende 3 punten.

Onze start van de wedstrijd was super, gelijk weer druk op de tegenstander, snel en goed combinatie voetbal. De jongens van de JO14-1 lieten duidelijk zien dat ze er zin in hadden en waren goed bezig. Na 1 minuut spelen was het Rowan die na mooi team werk voor de goal van MKV kwam en gelijk de 1-0 erin schoot. Dit was de start waar we eigelijk op zoek naar waren.

We maakten het MKV gelijk weer moeilijk door meteen de druk erweer op te zetten. MKV had er veel moeite mee om de bal in hun bezit te houden en dat resulteerde snel in een aantal goede aanvallen over de beide flanken van ons. Ons middenveld ( Armin, Michael en Dennis) waren constant bezig om de aanvallers op pad te sturen met snelle acties. Chris, Julan en Rowan konden daardoor mooi hun eigen spel spelen en proberen kansen te creeën.

Dat had na 6 minuten spelen al weer resultaat. Armin stuurde Julan weg en die draaide de bal mooi in de goal achter de keeper van MKV. Een terechte 2-0.

MKV begon na onze 2-0 meer aan te dringen, maar de verdediging (Youri, Noah, Lars en Ruben Wessels) stond goed en ze werkten keihard. Deze vier jongens hadden hun zaken goed op orde.

20 minuten na onze 2-0 deed MKV wel wat terug, na een klein foutje kwam hun spits vrij en schoot goed raak. Na de aftrap koppies omhoog en weer door met voetballen. Fouten kunnen gemaakt worden en we leren ervan als team. Ruben Pruis maakte zijn debuut bij ons in de eerste helft, Ruben verving Noah zodat er even rust genomen kon worden, aangezien de meeste spelers die nu op het veld stonden al een wedstrijd in de benen hadden bij de JO14-1.

Door hard werken en goed samen spelen gingen we met een 2-1 de rust in.

In verband met de corona maatregelen zag de rust er even anders uit dan normaal, snel koffie en ranja regelen voor ons en de tegenstander, bespreking bij de dugout. Maar prima te doen en iedereen ging er goed mee om. Na wat kleine aanpassingen gingen we weer van start.

Ralph was in de ploeg gekomen, samen met Erik. Om zo weer even wat spelers rust te geven. Onze gastspelers speelden zo leuk mee, alsof ze al vanaf het begin van het seizoen bij ons al mee doen. Er was soms wat spanning en nerveusiteit maar ze deden het super. Lekker brutaal en gedurfd gevoetbald.

Dat MKV hier was gekomen voor de punten was duidelijk, vlak na rust werd het gelijk, vanuit een zeer rommelige corner. Wederom voor ons weer een leermoment. Maar de vechtlust en motivatie van ons team gaf wel de doorslag, twee minuten na de gelijk maker was het wederom Rowan die ons weer op voorsprong schoot na een assist van Christiaan. Met een beetje geluk en hulp van de paal rolde de bal erin. Twee minuten later deed Rowan er nog een schepje bovenop door de 4-2 binnen te schieten na een prachtige assist van een subliem voetballende Michael.

Vlak voor tijd deed MKV nog wat terug en werd het nog erg spannend, maar de verdediging stond als een huis, Youri en Ruben Wessels hadden het centraal goed dicht staan en speelde als koppel heel erg goed. Vlak voor tijd kreeg Christiaan nog een hele goede kans nadat wederom Michael hem op pad stuurde maar helaas ging die bal net over.

Conclusie, een hard bevochten en zeer terechte overwinning. Mede door de inbreng van onze gastspelers uit de JO14 en JO13 die super mee deden en samen werkten met onze eigen spelers (die enorm tevreden waren over de inzet en motivatie van de gast spelers).                                       

Een prachtige team prestatie. Waar wij als staf zeer trots op zijn, hoe dit samengesteld team zich gemanifesteerd heeft, gestreden heeft terwijl sommige al een wedstrijd in de benen hadden. Dat zegt wat over de motivatie van een groep jongens die met veel trots van het veld af stapten.

Namens het team en de ouders willen wij onze jonge gastspelers van vandaag bedanken voor hun inzet, strijd en passie.

Ook zijn Floyd en ik erg trots op onze eigen spelers, keihard gewerkt, spelers op sleeptouw genomen en gecoached, waardoor we een zeer goed resultaat hebben geboekt.

Rest mij niks dan iedereen een fijn weekend te wensen. En tot volgende week, wanneer we uit spelen bij Leovardia.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!